Od tego zależy moja maturka, więc proszę o POMOC

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Od tych prac dużo zależy w mojej szkole, gdyż nauczycielka nie dopuści mnie do matury, jeśli nie będą jej satysfakcjonowały. A to głupota, bo na maturze zdaję angielski. Z niemieckim nie mam nic wspólnego i mogę określić to zdaniem- ich verstehe nicht, które chyba znam najlepiej w tym języku ;P

A więc mam do napisania 2 prace
Mam podane punkty, które muszę w tych listach umieścić i już to zrobiłem, ale niestety w języku polskim.
Jestem na obozie sportowym w Austrii i muszę wysłać list do kolegi z Austrii.
I w polskiej wersji wymyśliłem coś takiego:
Cześc Rufus,
Wczoraj wyjechałem na obóz sportowy do Jastarni. Będzie on trwał 2 tygodnie, więc liczę na ostre treningi i dobrą zabawę przez ten czas. Jak wiesz, trenuję boks tajski, więc na taki też obóz się wybrałem. Mój dzień wygląda następująco:
8:00- pobudka, 8:30- śniadanko, do 12 czas wolny i później 1szy trening. Trening trwa 2,5h. O 16- obiad, a później siesta 30 min. O 19 kolejny trening, także 2 godzinny, a później czas wolny. Cisza nocna zaczyna się o godzinie 2. Pierwszy dzień jakoś minął, ale muszę powiedzieć, że było ciężko. Myślałem, że z moją kondycją jest lepiej. To zabawne, bo myśleli tak wszyscy, którzy tutaj są. Na szczęście trafiłem na fajną grupę i mamy takie same zainteresowania- sztuki walki, piłka nożna, dziewczyny. Może być bardzo fajnie. Szczególnie, że mamy zaplanowane liczne wycieczki, np. spływ kajakiem czy wspinaczka na ściance.
pozdrawiam, Kuba

I teraz drugi list: Jestem na wakacjach i zwiedzałem interesującą ekspozycję w muzeum. Napisz do kolegi z Niemiec:
I na polskie wymyśliłem takie coś:
Witaj Otto,
Jestem właśnie w Wenecji we Włoszech. Wiem, że zawsze bardzo chciałeś tu przyjechać, więc dlatego wysyłam do Ciebie ten list. Pamiętam także, że interesujesz się malarstwem, a miałem okazję być w jednym z tutejszych muzeów, gdzie wystawione były obrazy Rembrandta. Wywarły na mnie ogromne wrażenie, pięknie to wygląda. Po prostu musisz to zobaczyć. Mam nadzieję, że znajdziesz kiedyś czas tu przyjechać, bo naprawdę warto.
pozdrawiam, Kuba

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. W szczególności, że te prace mam już na jutro :(
Już sie tak nie denerwuj zaraz ci pomoge:)
[literka]-to znaczy ze masz nad tym umlalt postawic
[ss]-to b takie dziwne:P
Hallo Rufus,
wie geht's ?? Danke fr deinen Brief. Ich erz[a]hle Dir ber meiner Lager.
Ich habe gestern nach Sportlager ausgefahren.Ich bin in Jastarnia.
Das Lager werde 2 Wochen dauern.Ich hoffe,dass ich viele treniere und ich werde gute Spiel haben.
,Weisst du, dass ich Boks treniere und das ist der Lager mit Boks.Ich erz[a]hle Dir wie siehst mein Tag.
Um 8.00 Uhr stehe ich auf. Dann 8.30 esse ich Fr
chtuck.Ich habe ein paar Stunden freie Zeit haben.
Dann habe ich erste Training. Das Training dauert 2 Stunden und dann habe ich frei Zeit.
Um 2Uhr gehen wir schlafen.Die erste Tag ist schwach.Ich habe gedent,dass mit meine Kondition besser ist.
Ich habe super Gruppe und wir interesierren sich fur selber-Fussball und M[a]dschen.Ich hoffe,dass wir super Zeit verbriengen.
Wir haben vielen Ausflugen.

Ich begrusse dich und ich warte auf deinen Antwort.

Kuba

(nie wiem czy jest dobrze umialam tylko tak)
Dzięki ci bardzo, ale nie wiem czy przeczytałaś dokładnie mojego posta. Napisałem tam, że prace te miałem oddać na środę. A czy dziś jest środa? No właśnie kurwa..
hahah:) hahahahahahaahah dzięki wam bardzo:) Keine Ursache mein Freund:) HAHAHAHAH
Jebać cię gebelsie

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia