Czy ktoś mógłby mi pomóc to przetłumaczyć ?? Prosze.. To Bardzo ważne...
Moim ulubionym sportowcem jest Małgorzata Glinka.Ona urodziła się 30 wrzesnia 1978r. w Warszawie.Jest to sławna polska siatkarka,reprezentantka Polski i dwukrotna Mistrzyni Europy w 2003 i 2005r.Zaczynając od ostrych treningów i silnej woli rozpoczęła karierę od występów w Skrze Warszawa. Dzięki całkowitemu poświęceniu się swojej karierze trafiła do ligi włoskiej i grała z kilkoma zawodniczkami wielkiego formatu. Choć nie miała zbyt dużo czasu na życie prywatne poprzez ciągłe treningi i częste wyjazdy na zawody w 2004 roku poślubiła włoskiego siatkarza Roberta Mogentale.
Mało kto potrafi sobie wyobrazić reprezentację Polski siatkarek bez Małgorzaty Glinki. Była jej podporą od 14 lat i to z jej osobą związane są największe sukcesy narodowej drużyny w ostatnich latach. W 2003 roku drużyna Polski”Złotka", trenowana przez Andrzeja Niemczyka, w niezwykły sposób sięgnęła w Turcji po Mistrzostwo Europy. Małgorzata była członkiem tej ekipy. To był turniej, o którym kibice nie zapomną. Małgosia Glinka należy do ekskluzywnego grona siatkarek, którym w reprezentacyjnym meczu międzypaństwowym udało się zdobyć 40 i więcej punktów. Glinka po igrzyskach olimpijskich zrezygnowała z gry w biało-czerwonych barwach.
** Teee ludzie z mojej gr nie odpisywać..,.!! od Pani G.G wiecie ;P
już ja was znam xD Sama to pisałam ! aa potem powiecie ze to wasze to uduszee ! hehe xD