opis urodzin

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę was o pomoc. Na poniedziałek muszę napisać opis urodzin. Napisałam go już po polsku teraz proszę tylko o przetłumaczenie go na język niemiecki go postaram się też napisać go sama ale wtedy sprawdźcie mi go. Pomocy!!!
oto opis po polsku:
Moja ostatnia zabawa urodzinowa odbyła się 25 czerwca ubiegłego roku. Przygotowywałam ją razem z rodzicami i siostrą. Kilka dni wcześniej wysłałam zaproszenia dla przyjaciół i znajomych. W dzień urodzin moja mam upiekła duży i pyszny tort. O godzinie 15 wszyscy zaproszeni goście byli już u mnie w domu. Na początku zjedliśmy tort. Potem mama podała nam lody i owoce. Około 17 wyszliśmy na dwór by się trochę pobawić. Biegaliśmy, skakaliśmy i wygłupialiśmy się. Potem wróciliśmy do domu. Byliśmy zmęczeni więc zjedliśmy kolację. Zabawa skończyła się około 20, a po moich gości przyjechali ich rodzice. Gdy wszyscy już poszli otworzyłam prezenty. Dostałam maskotki, książki, gry planszowe i słodycze. Prezenty i cała zabawa bardzo mi się podobała. Myślę że moim gościom również.
Meine letzte Geburtstagsparty fand am 25. Juni voriges Jahr statt. Ich bereitete sie mit meinen Eltern und meiner Schwester vor. Ein paar Tage früher verschickte ich die Einladungen meinen Bekannten und Freunden. Am Guburtstag backte meine Mama eine große und leckere Torte. Um 15 Uhr alle eingeladenen Gäste waren schon bei mir zu Hause. Zuerst aßen wir die Torte auf. Später trug meine Mama Eis und Obst auf. Gegen 17 Uhr gingen wir draußen, um etwas Spaß zu haben. Wir liefen, sprangen und machten Spaß. Später kamen wir nach Hause zurück. Wir waren müde, so aßen wir das Abendbrot. Die Party war gegen 20 Uhr aus, meine Gäste wurden von ihren Eltern abgeholt. Nachdem alle schon weg gewesen waren, machte ich meine Geschenke auf. Ich bekam Maskottchen, Bücher, ein Brettspiel und Süßigkeiten. Die Geschenke und die Party gefielen mir sehr gut. Ich hoffe, meinen Gästen auch.
Bardzo Ci dziękuję ;)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie