tłumaczenie listu, proszę o pomoc! pilne

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, bardzo mi zależy na przetłumaczeniu tego listu, bo z niemca jestem noga, a nie chce załapać kolejnej bani, z góry dzięki :) Proszę o pomoc.

Cześć!

Przepraszam że tak długo nie pisałem, ale niestety nie miałem dostępu do komputera.
W tym roku prawie całe wakacje spędziłem na wyjazdach, byłem nad morzem z przyjaciółmi, a w sierpniu przez dwa tygodnie w górach, było super! Pogoda dopisywała, atmosfera była niesamowita. Nad morzem bawiliśmy się na całego, poznaliśmy nowe dziewczyny z którymi razem chodziliśmy na dyskoteki, pogoda nie zawiodła i to było najważniejsze. w górach także było super, codziennie chodziliśmy na spacery, z każdym dniem robiliśmy coraz więcej kilometrów i oglądaliśmy nowe szczyty. A Jak tam twoje wakacje minęły? Mam nadzieje że również jak moje były super. Mam nadzieję że się wkrótce zobaczymy.

Pozdrawiam.
mój podręcznik to Alles Klar 2a, proszę nie używać żadnych wyszukanych konstrukcji :) tylko Partizip II
proszę o pomoc
bo z niemca jestem noga, a nie chce załapać kolejnej bani => więc weź się za robotę