Prosze o pomoc- zad.domowe

Temat przeniesiony do archwium.
BARDZO PROSZE O PRZETLYMACZENIE TEGO... PILNE
BEDE BARDZO WDZIECZNA!

Mój tydzień…
Poniedziałek wtorek środa wyglada u mnie tak samo, wstaje o 6.30, ide do lazienki, nastepnie jem śniadanie. O 7.20 wychodze od szkoly, lekcjie zaczynam o 8.00. Czasie pobytu w szkole ok. 10.30 jem lunch. Ok. 15-16 wracam do domu, jem obiad, odrabiam lekcjie, wychodze na krotki spacer.EWieczorem jem kolacje korzystam z łazienki i ide spac. Czwartek wstaje o 7.20 korzystam z lazienki jem sniadanie i wychodze od szkoly. Wracam do odmu po 9 godz. Jem pozny obiad, odrabiam lekcjie, ogladma TV i zmeczona klade się spac. W piatek wstaje o 6.30 do szkoly wychodze o 7.20 wracam do domu ok. 16.30. Spotykam się z przyjaciółmi. Wsobote spie do 10 porzadki odmowe odrabiam zad.domowe i do poznego wieczora odpoczywam. W niedziele ide do kościoła a pozniej do babci. Tak konczy się mój ciezki tydzień.
Montag, Dienstag ud Mittwoch sehen bei mir ähnlich aus. Ich stehe um 6.30 Uhr auf. Zuerst gehe ich zum Badezimmer, dann esse ich das Frühstück. Um 7.20 Uhr gehe ich zur Schule. Meine Unterrichten beginnen um 8 Uhr. In der Pause, um 10.30 Uhr esse ich "Lunch" (w języku niemieckim raczej nie ma takiego słowa. proponuję: drugie śniadanie - .... esse ich das zweite Frühstück). Um 16 Uhr komme ich nach Hause zurück, esse ich zu Mittag und mache ich meine Hausaufgaben. Dann mache ich eine kurze Spaziergang. Am Abend esse ich das Abendbrot, gehe ich zum Badezimmer und ich gehe schalfen. Am Donnerstag stehe ich um 7.20 Uhr auf, benutze ich ein Badezimmer. Dann esse ich das Frühstück und ich gehe zur Schule. Ich komme nach Hause nach 21 Uhr zurück. Ich esse mein Mittag, mache ich meine Hausaufgaben und dann sehe ich fern. Sehr müde gehe ich schlafen. Am Freitag stehe ich um 6.30 Uhr auf. Um 7.20 Uhr gehe ich zur Schule. Ich komme nach Hause um 16.30 Uhr zurück. Ich treffe mit den Freunden. Am Samstag schlafe ich bis 10 Uhr. Dann räume ich mein Haus auf, mache ich meine Hausaufaben und erhole ich. Am Sonntag gehe ich zur Kirche und dann becusche ich meine Oma. So endet sich mein schwer Wochen.
mogą być małe literówki ;)
Pisze się: ich esse Fruhstuck (bez das), jest sich treffen i sich erholen i kilka literówek jak już było wspomniane.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę