niemieckie zespoły

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę pomóżcie . Ostatnio zaczęłam się interesować niemieckimi piosenkami . Czy ktoś mógłby polecić mi jakieś zespoły .?
Chodzi mi przede wszystkim o zespoły podobne do Ich und ich bądź Silbermond .
Czekam i z góry dziękuję :)
ja lubię zespół O-Zone
to jest chyba wielkie 'o' a nie zero gdyby co :)
ale nie wiem czy ci sie ich piosenki spodobają.
ja najbardziej lubię 'Despre Tine' i 'Dragostea Din Tei'
pozdraiwam ;]
Rammstein, Oomph!, Die Toten Hosen, Die Ärzte, Sportfreunde Stiller, Madsen, Element of Crime...
człowieku przecież O-Zone jest rumuński, a koleżanka pyta o zespoły niemieckie. A tak wracając do tematu to czy znasz JULI, bo moją ulubioną piosenką jest "Die perfekte Welle"
oo to mnie zaskoczyłaś/łeś :D byłem pewny że niemiecki. no nic to przepraszam za pomyłkę ;]
to mnie też zaskoczyłaś, bo jest mołdawski ;-)
A tak w ogóle to jaki to jest rodzaj muzyki .? Bo ich und ich jest super, a trudno mi znaleźć piosenki o podobnej tematyce i brzmieniu ..
ja lubię bardzo Silbermond i Juli, szukaj na www.youtube.pl

a zespół O-Zone, który kilka lat temu wypuścił dwa swoje największe hity pochodzi z Republiki Mołdawskiej, ale rozpoczął karierę w Rumuni i wszystkie piosenki O-Zone są po rumuńsku
A moglibyście mi przetłumaczyć, bądź powiedzieć kogo to piosenka .?

'Wo bist du wo, meine Prinzessin von wunderbaren traumen, mochte ich dich in meine arme wieder zu verlassen, bevor Sie kuscheln ingendwo in Nebel, wieder verschwinden.'

Z góry dzięki :)
Ja polecam Panik (dawniej Nevada Tan) :))
Jest tu jeszcze ktoś .?
Jest bardzo dużo zespołów ich&ich to niemiecki pop, dlatego masz tutaj listę zespołów podobnych http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_pop_music_performers_and_genres...Ciekawie śpiewają też np. Christina Stürmer (AT), Thomas Godoj (PL, który wygrał DSDS) u.v.a.
Christina Stürmer
Yvonne Catterfeld
Killerpilze
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego