Witam, potrzebuję i proszę o przetłumaczenie tego tekstu
Station Handling
Stacja Hanling(owa)
Zadanie : zapoznaj się z logicznymi połączeniami (Złączami, Sprzężeniami)
Cel Nauki
Jeżeli rozwiążesz te zadania (dosłownie opracujesz)
- poznasz najważniejsze logiczne złącza
- bądziesz mógł programy logiczne wraz z logicznymi sprzężeniami rozwiązywać.
-będziesz mógł proste zadania sterownicze z logicznymi sprzężeniami rozwiązywać
postawienie problemu.(określenie problemu)
Sprzężenia logiczen są ważną podstawą w technice sterowanie. W logicznych modelach FluidSIM Wejścia i wyjścia są związane z logicznymi sprzężeniami. W tym zadaniu są najważniejsze logiczne sprzężenia opracowane (wypracowane, pokazane)
Zlecenie albo zadanie albo polecenie do pracy.
1. przenieś następujące sprzężenia (połączenia) logiczen w FluidSim i zbadaj (zanalizuj) zachowanie się tych połączeń, tak, żeby kanały wejściowe I1 bis I3 poprzez naciśnięcie zostały ustawione w stan High. Wypełni tabelę Prawdy (tabelę przebiegu?, matryx? Tabelę naniesień?, nie mam pojęcia – to pewnie coś takiego : …. http://www.itwissen.info/bilder-klein/wahrheitstabelle-eines-d-flipflops.png . Podaj wszędzie Przykład dla jakiegoś zadania sterowniczego, które mogłoby być rozwiązane za pomocą tych logicznych sprzężeń rozwiązane..
2. Zrób w FluidSIM następujęco (przedstawione) logiczne sprzężenie , stestuj zachowanie się tego sprzężenia i opisz je.
Do jakich zadań sterowniczych można ten tzw. (u nie mam pojęcia co to jest Selbsthalteglied
(amoutrzymujęce(albosamosterujące ) się ogniwo self connecting link?) samosterujące się ogniwo użwyać.
3. Skonstruj w FluidSim przedstawione Sprzężenie. Otwórz ten model logiczny i stwórz Program o następujących właściwościach: Lampa P1 musi się świecić, kiedy naciska się jednocześnie klawisz S1 i S1
(i powinna się dalej świecić kiedy obydwa klawisze nie będą dalej naciskane)
-Lampa ma się wyłączyć kiedy klawisz S3 i S2 albo S4 będź użyta – naciśnięte.
4. Rozszeż połączenie (sprzężenie) tak, że zamiast lampy będzie wyłaniał się i chował sie podwójnie działający cylinder.
Ha,ha,ha --- myślę że dotłumaczysz sobie – ja nie mam pojęcia o co tu chodzi.
Pomoc do pracy
Książka teoretyczna.
1. przenieś następujące sprzężenia (połączenia) logiczen w FluidSim i zbadaj (zanalizuj) zachowanie się tych połączeń, tak, żeby kanały wejściowe I1 bis I3 poprzez naciśnięcie zostały ustawione w stan High. Wypełni tabelę Prawdy (tabelę przebiegu?, matryx? Tabelę naniesień?, nie mam pojęcia – to pewnie coś takiego : …. http://www.itwissen.info/bilder-klein/wahrheitstabelle-eines-d-flipflops.png . Podaj wszędzie Przykład dla jakiegoś zadania sterowniczego, które mogłoby być rozwiązane za pomocą tych logicznych sprzężeń rozwiązane..
Przykład na zadanie Sterowania.
strona 3
Przykład na zadanie Sterowania
strona 4
2. Stwórz przedstawione sprzężenie logiczen w FluidSIM, stestuj (sprawdź) jego zachowanie i opisz to.. Podaj przykład do jakiego zadania sterowniczego może być ten tzw. Selbshalteglied (ogniwo samotrzymające się) użyte.
strona 5
3. Stwórz w FluidSIM następujące sprzeężenie.
Otwórz model Logiczny i stwórz Program o następujących właściwościach.
Lampa P1 powinna się świecić gdy będą jednocześnie naciśnięte obydwa klawisze S1 i S2 (powinna się świecić też gdy te klawisze S1, S2 nie będą dłużej naciskane)
Lampa powinna zgasnąć, gdy klawisz S3 albo S4 bądą użyte.
urden
strona 6
4. Rozszerz to Sprzężenie tak , że zamiast lampy wyjedzie , wysunie sią i schowa się sporwrotem .podwujnie dzałający zylinder .
yo – te techniczne określenia to nie moja silna strona – ale myślę, że pomogłem Tobie chociaż w części i będziesz mógł coś z tym zrobić.
Pozdrowienia. A.