drobna pomoc potrzebujacej

Temat przeniesiony do archwium.
31-41 z 41
| następna
Cytat: diego13
Jetzt kümmere ich mich um meine Familie. to brzmi po niemiecku i elegancko

Von mir aus kannst du auch eine Familienmanagerin sein oder wie auch immer es in der blöden Werbung mal hieß....
a jeszcze mam takie zdania:

* Er kann selbst noch nicht sich anziehen. Ich muss ihn anziehen.Er ißt selbst.
*Jetzt tragt er noch Pampers.Er kann nicht an Töpfchen gewöhnen.Er hat Angst und weint.
a jak to powiedziec, ze przed pojsciem do przedszkola zdazy sie nauczyc korzystac z nocnika, albo toalety..
[mam nadzieje ze juz od sierpnia go wezma i na to mam jeszcze sporo czasu;)]

dziekuje bardzo za poprzednie odpowiedzi..pozdrawiam:))
* Er kann sich noch nicht selbst/alleine anziehen. Ich muss ihn anziehen.
/ Ich muss ihm beim Anziehen helfen. (jak mu tylko pomagasz)

Er ißt selbst. --OK

*Jetzt trägt er noch Pampers.
Er kann sich nicht ans Töpfchen gewöhnen. Er hat Angst und weint.

a jak to powiedziec, ze przed pojsciem do przedszkola zdazy sie nauczyc korzystac z nocnika, albo toalety..
-> możesz bardzo prosto powiedzieć po tym co wyżej, że nauczy się:
Wir kriegen das noch in den Griff bevor er in den Kindergarten kommt.

-> albo jeszcze prościej:
Bis dahin wird er trocken sein.
"trocken sein" oznacza dosłownie, że nie będzie się moczył, ale nie brzmi to tak strasznie jak po polsku ;) Właśnie tego określenia używa się często żeby wyrazić, że dziecko korzysta już z toalety/nocnika
dzieki serdeczne..bylam na rozmowie..bylo ok..jestem zadowolona:)pozdrawiam:)
To super :) Byłam pewna, że sobie poradzisz!
Dzięki, że się odezwałaś.
Suuuper! To jest pozytywne echo! Gratuliere!
Cytat: white-apple

Er ißt selbst. --OK
SO EIN MIST ZUSAMMEN

"trocken sein" oznacza dosłownie, że nie będzie się moczył, ale nie brzmi to tak strasznie jak po polsku ;) Właśnie tego określenia używa się często żeby wyrazić, że dziecko korzysta już z toalety/nocnika
Cytat: white-apple

Er ißt selbst. --OK

SO EIN MIST ZUSAMMEN

SO EIN MIST ZUSAMMEN

SOOOOOO EINNNNNN MISTTTTTTTTTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Diego, odpieprz się wreszcie, pusta tykwo. Nic nie kapujesz z tego zdarzenia? Zapytaj rodowitego, o czym my tu w ogóle mówimy i zamknij twoją durną mordę! Weź tłumacza i nie sraj do własnego forum. Psycholu zapaćkany!
Pomagaj innym stroskanym i nie wpierdzielaj się z twoimi durnymi komentarzami! Tyle jest postów do odrobienia, a ty brandzlujesz wkoło Macieju!
Cytat: hammel
Diego, odpieprz się wreszcie, pusta tykwo. Nic nie kapujesz z tego zdarzenia? Zapytaj rodowitego, o czym my tu w ogóle mówimy i zamknij twoją durną mordę! Weź tłumacza i nie sraj do własnego forum. Psycholu zapaćkany!
Pomagaj innym stroskanym i nie wpierdzielaj się z twoimi durnymi komentarzami! Tyle jest postów do odrobienia, a ty brandzlujesz wkoło Macieju!

robie to na co mam ochote i juz
Stul ten twój durny pysk i idź napaskudź do niebieskich, ale nie zasrywaj własnego forum. Wstydzę się za ciebie. Jak tak można. Niby taki doradca, a taki parch. To jest kontrabanda i sabotaż, co ty robisz. Tylko pieprzyć, żeby pieprzyć. Pomagaj ludziom i nie pierdziel bzdur! Idź do "gofeminin.de" i wyżyj się u babów. Ale nie sraj ciągle w twoje własne gniazdo! Wstydzę się naprawdę, że taka zdolna Polka, a taka durna cipa!
Temat przeniesiony do archwium.
31-41 z 41
| następna