Anfang der 1950er Jahre herrscht in Westeuropa und Amerika die Anst vor einer großen militarischen Offensive das Kommunismus. Die westlischen Demokratieren fordern von der Bundesrepublik Deutschland die Beteiligun an einem VerteidigungsbÜndnis. Doch die Deutschen haben genug vom Krieg. Die Pläne zur Remilitarisierung Westdeutschlands lösen schwere Proteste in Parlament und Öffentlichkeit aus. Aber Bundeskanzler Konrad Adeneuer ergofft sich vom "Wehrbeitrag" die Souveränität des besetzten Landes, und 1955 hat Westdeutschland wieder eine Armee- die Bundeswehr.
Twoje reakcje są znane. A po co mi to? Tekst jest fajny.
Diego8
09 mar 2011
Cytat: zochama
Twoje reakcje są znane. A po co mi to? Tekst jest fajny.
zosiu tak sie nie postepuje z postowiczami ten text zawiera duzo bledow ale ty tego nie wiesz bo nie umiesz po niemiecku takze nie pisz ze ten text jest dobry bo dziewczyna dostanie 1 cmok cmok zosienko
skrzypaczka6
09 mar 2011
tekst jest dobry na 100% z tym, ze ja mam problem z przetłumaczeniem go na polski- nie znam większości słówek :(
zochama
09 mar 2011
http://de.pons.eu/
skrzypaczka6
09 mar 2011
wiem, wiem.. tyle, że mam do przetłumaczenie oprócz tego 10 takich tekstów- a to troche mozolna praca :/
Tamod
09 mar 2011
Cytat: skrzypaczka6
wiem, wiem.. tyle, że mam do przetłumaczenie oprócz tego 10 takich tekstów- a to troche mozolna praca :/
do tłumacza. Dowiesz się ile wiedza kosztuje!
zochama
10 mar 2011
Cytat: skrzypaczka6
Wiemy, wiemy. Ja muszę jeszcze umyć lewą nogę, a z moim brzuchem, to cholernie mozolna praca.