Po pierwsze sam nie sama :).
Po drugie pisałem w wielu miejscach, bo zależało mi na odpowiedzi, a zrobiłem tak biorąc pod uwagę fakt, że szukając w wielu miejscach jest większa szansa uzyskania pomocy.
Po trzecie chyba lepiej jak kilka osób umiejących język niemiecki rzuci okiem na pracę i ją zatwierdzi bądź poprawi, niż jakbym miał pierwszą lepszą zanieść do szkoły.
Po czwarte pisząc o prostej odpowiedzi chodziło mi o odp. na pytanie, czy napisałaś to poprawnie, a Diego8 to forumowy troll, który chodzi i tylko krytykuje nie dając nic od siebie, czy napisałaś to na odwal się, biorąc pod uwagę twoją późniejszą odpowiedź, b oto naprawdę dziwne zachowanie o_O...
Po piąte marudzić marudzę, bo głowa boli jak się co chwila sprzeczny komentarz czyta.
Po szóste nie pyskuję i nie wiem skąd sobie to ubzdurałaś?
Po siódme późniejsza wypowiedź to już jakieś nakręcanie się, strasznie wyleciałaś w przód.
Po ósme kultura osobiste gdziekolwiek się nie jest zawsze obowiązuje, ale rozumiem, że jak ktoś jest po prostu chamem to tego nie rozumie i nie akceptuje.
Po dziewiąte myślę, że wykorzystam obie prace :) - z początku wydawało mi się, że twoja jest dużo lepiej napisana, bo zrobiłaś to w przyzwoity sposób, ale późniejsze zachowanie kompletnie przewróciło mój pogląd na to, ale mimo wszystko wykorzystam niektóre zwroty z twojej pracy. Dzięki za poświęcony czas.