Bardzo prosze o pomoc. Bardzo potrzebuje ten teskt po niemiecku na poniedzialek do szkoly.. sama sobie niestety nie poradze.. Z gó

Temat przeniesiony do archwium.

Mam na imię Monika. Mama 18 lat. Urodziny obchodzę 30 grudnia. Mieszkam na Oruni a pochodzę z Polski-Gdańsk. Moja rodzina składa się czterech osób Babcia, siostra, brata i ja. Moja babcia ma 62 lata. Jest niska, nie jest ani gruba ani chuda, ma zielone oczy, zawsze krótkie włosy o ładnym odcieniu siwego. Z charakteru jest bardzo wesoła i przyjazna dla otaczającego go świata i ludzi. W stosunku do mnie, siostry zawsze jest sprawiedliwa, bardzo nas kocha i zawsze chce nam pomóc a co do dzieci jest troszkę nadopiekuńcza. Moja babcia jest na emeryturze zawsze zajmuje się domem. Moja siostra, ma 19 lat jest średniego wzrostu i szczupła. Ma piwne oczy i brązowe włosy za ramiona. Ubiera się zawsze modnie. Z charakteru siostra jest osobą rozważna, ambitną i wesołą. Jest moją najlepszą przyjaciołką - ufam jej najbardziej - wie o wsyztskim co sie dzieje w moim życiu. Zawsze mogę na niej polegać. Moja siostra jest w oststniej klasie technikum handlowym w zawodzie ekonomista. W wolnym
czasie lubi czytać słuchać muzyki i oglądać telewizję. Mój młodszy brat ma 13lat jest bardzo wysokim blondynem, prawie nigdy go nie ma w domu, bo caly
swój wolny czas spędza na boisku z kolegami lub na rowerze a wieczorami gra na komputerze. I ja.. jestem w pierwszej klasie zawodowej. Mam niebieskie oczy i włosy, jasna karnacje. Jestem pogodna i wesoła. Lubię poznawać nowych ludzi i spotykać się z przyjaciółmi. Bardzo chciałabym wyjechać gdzieś za granice moim marzeniem jest Egipt.
Kocham moją rodzinę, chociaż czasem się kłócimy lecz wiem, że zawsze mogę na nich liczyć.
W tym dziale: ty tłumaczysz, a ktoś ci potem pomaga. Widzisz twoje tłumaczenie?

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego