Potrzebuje pomocy w napisaniu kilku zdan w czasie przeszlym

Temat przeniesiony do archwium.
Potrzebuje pomocy w napisaniu kilku zdan w czasie przeszlym jesli ktos umie to ze spojnikami wenn, als (gdy kiedy), immer. Ale oczywiscie moze byc poprostu w czasie przeszlym ;)

Podczas pobytu na obozie mlodziezowym w Niemczech ponzalaś bardzo mila kolezanke z Austrii. Checie o sobie wiecej wiedziec i opowiadacie o swoim dziecinstwie.

W rozmowie z nia :
- powiedz, co lubialas najbardziej robic w dziecinstwie,
- zapytaj o jej pierwsze przyjaznie,
- powiedz, jak to bylo u ciebie

Z gory dziekuje :)

Ja probowalam zrobic to zadanie sama ale gdy oddalam to pani powiedziala ze mam pomieszane czasy jedno zdanie w terazniejszoscie jedno w przyszlosci i tylko jendo dobrze w czasie przeszlym moje zadanie ktore niestety bylo zle :(

In der Kindheit mochte ich Rad fahren und Springseil springen. Meine erste Freundin das ist Ania, die Klassenkameradin. Sie wurde geliebt und ich mochte mit ihr verbringen. Sehr fehlt er mir ihr. Ich konnte mich auf verlassen.

W dzieciństwie lubiłam jeździć na rowerze i skakać na skakance. Moja pierwsza przyjaciółka to Ania, koleżanka z klasy. Spędzałyśmy razem cały wolny czas. Była kochana i lubiłam z nią spędzać czas. Bardzo mi jej brakuje. Zawsze mogłam na niej polegać.

Prosze o poprawienie tego tekstu lub napisanie nowego bardzo bede wdzieczna :)
https://niemiecki.ang.pl/forum/brak-wkladu-wlasnego/221012#post1391302
nie rub burdlu na forum!
tak ja wiem najpierw napisalam na tamtym forum a pozniej przeczytalam ze inni wysyalaja tam zadania ktore nie sa rozwiazywane . Wiem moja wina tylko nie znam sie na tym forum i nie wiedzialam jak to usunac :( bardzo przepraszam .

Jesli ktos mi pomoze bd wdzieczna :)
Zanim cokolwiek opublikujesz (gdziekolwiek i kiedykolwiek!) = włącz żarówę. Bd wdzieczna.

Zostaw uwagę