Witam,
bardzo bym prośił o przetłumaczenie tekstu poniżej.
Będe bardzo wdzięczny.
Droga Agnieszko,
Przepraszam że tak długo nie pisałem ale byłem chory.Dziękuje bardzo za twój ostatni list bardzo mi się spodobał.
Chodzę teraz do innej szkoły.Z powodu małej ilości uczniów musieliśmy przenieśc się do innego budynku, gdzie teraz znajdują się
uczniowie technikum, liceum i szkoły zawodowej.Bardzo mi się tam podoba ponieważ mam teraz więcej znajomych.
W ostatnim liście pytałaś co robię przez cały tydzień.Mój dzień wygląda jak każdy inny.pierwsze co robię wstaję,jem śniadanie,
myję się i idę do szkoły.Po powrocie ze szkoły jem obiad i siadam do odrabiania zadania.
Później gram na kopmuterze, jem kolację i idę się kąpać.Oglądam film i idę spać.Pozostałe dni tygodnia wyglądają podobnie.
Zbliżają się ferie W pierwszym tygodniu planuje z rodzicami pojechać do cioci, do Zakopanego. Bardzo lubię tam spedzać wolny czas od szkoły, gdyż jest tam wiele ciekawych miejsc
do zwiedzania.W zimie można pojeździć na nartach, a latem chodzić na długie spacery po górach.
Drugi tydzień ferii spędze w domu, sądze że śnieg jeszcze bedzie, razem z siostrą i bratem ulepimy bałwana. Jeśli pogoda nam dopisze, to namówimy tatę na kulig.
Myślę że następne ferie spędzimy razem.Niebawem znowu napiszę,Całuję
Michał