Krótki liścik do koleżanki z Niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o przetłumaczenie krótkiego liściku dla koleżanki Niemki. Skrzat ---> Kobold. ;)

"Dziękuję za najlepsze ciasto, jakie kiedykolwiek jadłam! Zazdroszczę Tinie, że ma Cię w domu. Pozdrawiam i życzę wiele siły podczas całodziennego stania! Niech znajdą Ci jakiegoś fajnego pomocnika w moje miejsce.

PS Pozdrów też mojego skrzata i powiedz, że musi być magicznym skrzatem, bo przed przyjazdem do Niemiec widziałam zdjęcie tej białej czekolady (ktoś polecał w internecie) i przez dwa miesiące marzyłam, że przez przypadek wpadnie mi w ręce. Dziękuję, Tina!

Dużo "hahaha" poproszę!"

Z góry dziękuję za tłumaczenie. :)
Tłumaczenie

Vielen Dank für den besten Kuchen ich je gegessen habe! Ich beneide Tina, dass sie Dich zu Hause hat. Grüße und wünsche viel Kraft während des ganztägigen Stehens! Mögen sie Dir einen tollen Helfer für mich finden.

PS Grüße auch meinen Zwerg und sag ihm, dass er ein magischer Zwerg sein muss, denn vor der Ankunft in Deutschland ich habe das Foto dieser weißen Schokolade gesehen (jemand hat im Internet empohlen) und zwei Monate lang geträumt, dass sie mir zufällig in die Hände fällt. Danke, Tina!

Viel "hahaha" bitte!
to sie niemka usmieje

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie