Prosze o pomoc pilne!! !!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wsa wszystkich jestem w kropce mam w środe opowiadac z niemieckiego 25 zdan o mojej okolicy niestety tak mam te dwa dnie zawalone ze nie wiem od czego zacząc :( I nie mam czasu nawet napisać sobie tych 25 zdan bo nie tylko z niemieckiego mam do nauki chyba z 5 przedmiotów i to b dużo. Mam ogromną prośbe gdyby był ktoś tak zyczliwy i przetłumaczył mi te zdania co sa poniżej przetłumaczyć na niemiecki tak aby były w miare prosto napisane i zabe szybko mozna było sie ich nauczyc. Naprawde berdzo was prosze i bede naprawde wdzieczna temu kto mi pomoże oto są te zdania. Zaoszczedze w ten sposób wiele czeasu

Moja okolica

1 MIszkam w małej wiosce o nazwie XYZ.
2 W XYZ jest dużo miejsc jest godnych zobaczenia.
3 Niedaleko XYZ jest ...
W XYZ jest piekny zbiornik wodny.
Wokół niego można chodzić na spacer.
Są piekne widoki.
Nad zbiornikiem jest hotel "Pensjonat ".
jest to bardzo ładny hotel w którym jest dużo atrakcji.
W mojej miejcowości jest również kościół.
W środku jest bardzo ładny i nowoczesny.
Elektrownia wodna która jest nad rzeka jest godna zobaczenia.
Można do niej wejść i ja zwiedzić.
okolice XYZ głównie są to lasy.
Daleko od zanieczyszczen.
Niedaleko jest stadnina konna.
Nie mamy tutaj sklepów z pamiątkami.
W mieście jest urząd pocztowy apteka domy towarowe zakłady przemysłowe.
Są tam również zabytki 60-letnia szkoła, zamek stojący obok niej.
Jest mały rynek, deptak.
W mieście znajduje sie tez wojsko.
Moje okolice są bardzo zielone i ładne.
Turyści przyjezdzaja tu wypocząć.
Jest bardzo spokojnie daleko od hałasu.
Turyści sa zadowoleni z pobytu w mojej miejscowosci.

Są to proste zdania niepowinny nikomu sprawiac trudnosci z przetłumaczeniem. Prosze o pomoc. To jest bardzo ważne !!
zapomnij!
Dlaczego prosze... :( :( :( :( :( :( :( nie mam czasu nie chce dostac 1 z niemieckiego :(
ty sobie kpisz czy co? co ty myślisz że tu siedzą ludzie, którzy nic nie robią 24 h na dobę i będą za ciebie pisać zadania domowe??????? no stuknij się!
No jakoś jak widze to pisza a to wcale nie jest zadanie domowe :/ Niewiedziałam myslałam ze bedzie chciał mi ktos pomóc ale sie myliłam :( Trudno
i wcale sobie nie kpie... chyba kazdy potrzebuje czasem pomocy jestem tutaj pierwszy raz.. i z tego co czytałam to pomagacie sobie :(
POPRAWIAJĄ!!! Poprawiają gotowe niemieckie wypracowania, sprawdzają błędy, tłumaczą regułki.... a nie piszą ZA KOGOŚ zadania!
no to jak "nie masz czasu" aby odrobić zadanie domowe to możesz sobie dostać buta...rnrnPowiedz tak szczerze...co to obchodzi innych! jeśli dasz ODROBINĘ OD SIEBIE zaraz ktoś Ci poprawi...NAPISZ SAMA!!!!
No ładnie mnie pojiechaliscie :( niespodziewałam sie. posiedze wieczorem i cos napisze mam nadzieje ze ktos bedzie taki miły i mi to poprawi. Teraz zabieram sie za reszte nie bede marnowac czasu... narazie pa :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia