prosze przetłumaczcie mi ten tekst na polski

Temat przeniesiony do archwium.
Jeder Schüler kostet im Durchschnitt jährlich 4500 Euro , 25 Euro pro Schultag oder 4 Euro pro Unterrichtsstunde. Besonders teuer sind Schüler , die Sonderschulen besuchen . Sie kosten etwa 10000 Euro im Jahr. Am billigsten sind die Grundschüler. Für sie gibt der Staat nur 3500 Euro pro Jahr aus. Die Gymnasiasten kosten im Durchschnitt 5250 Euro pro Jahr. Jeder Auszubildende , der Teilzeitunterricht neben der Auszubildung im Betrieb bekommt, kostet 2000Euro im Jakr. Die Unterschiede zwischen den Bundesländer sind groß. In Hamburg kostet jeder Schüler an normalen Schulen kommt mit 3600 Euro und weniger als 20 Euro pro Tag aus. Hauptursache sind die unterschiedlichen Gehälter der Lehrer .
Jest to bardzo latwy tekst. Sprobuj chociaz troche sama- to sprawidzimy bledy.

pzdr.
sorki nie mam bladego pojęcia nie uczę się niemieckiego . Ten tekst jest mi bardzo potrzebny ale w innych celach .
Kazdy uczen kosztuje rocznie przecietnie 4500 Euro, 25 Euro na dzien szkolny i 4 Euro na godzine lekcyjna. Szczegolnie drogo kosztuja uczniowie, ktorzy uczeszczaja do szkol specjalnych. Oni kosztuja ok. 10000 Euro rocznie. Najtaniej kosztuja uczniowie szkol podstawowych. Dla nich wydaje panstwo tylko 3500 Euro. Gimnazjalisci kosztuja przecietnie 5250 Euro rocznie. Kazdy uczen zawodu, ktory obok wyksztalcenia w zakladzie otrzymuje czesciowe lekcje, kosztuje 2000 Euro rocznie. Roznice pomiedzy krajami zwiazkowymi (bundeslandami) sa ogromne. W Hamburgu wystarczy na kazdego ucznia w normalnej szkole 3600 Euro i mniej niz 20 Euro dziennie. Glowna przyczyna sa zroznicowane zarobki nauczycieli.

Pozdrawiam :-)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia