wpracowanie - pomoc w tłumaczeniu, sprawdzenie :)

Temat przeniesiony do archwium.
Muszę jutro oddać wypracowanie na temat: "Was tue ich persönlich um die Umwelt zu schonen?". Generalnie jestem cienka niemca i niestety nie mogę sobie poradzić z kilkoma zdaniami, pomożecie?

1) W moim domu oszczędza się prąd.
In meinem Haus spärt man Strom. (dobrze??)
2) Wyłaczamy radio lub TV gdy z nich nie korzystamy.
Wir machen das Radio oder TV aus wann wirr das nicht benutzen (dobrze??)
3) Ogrzewamy nasz dom za pomocą oleju opałowaego ze względu na mniejszę emisję zanieczyszczeń do atmosfery
>>proszę o tłumaczenie>proszę o tłumaczenie>proszę o tłumaczenie>proszę o tłumaczenie>proszę o tłumaczenie>proszę o tłumaczenie
kto pomoże?? :):)
>Muszę jutro oddać wypracowanie na temat: "Was tue ich persönlich umrn>die Umwelt zu schonen?". Generalnie jestem cienka niemca i niestetyrn>nie mogę sobie poradzić z kilkoma zdaniami, pomożecie?rn>rn>
1) W moim domu oszczędza się prąd.rn>In meinem Haus spart man Strom.rn>2) Wyłaczamy radio lub TV gdy z nich nie korzystamy.rn>Wir machen das Radio oder den Fernseher aus wenn wir sie nicht benutzen.rn>3) Ogrzewamy nasz dom za pomocą oleju opałowaego ze względu narn>mniejszę emisję zanieczyszczeń do atmosferyrn>>>proszę o tłumaczenie4)Częściej korzystam z prysznica zamiast z wanny, przez co oszczędzamrn>wodęrn>>Ich benutze die Dusche öfters als die Badewanne, dadurch spare ich Wasser.rn>5) Do podlewania roślin w ogrodzie używamy deszczówkirnZum Pflanzengießen nehme ich immer ein Regenwasser.rn>6) Używamy energooszczędnych użądzeń domowych: Lodóki, zmywarki irn>pralkirnUnsere Haushaltgeräte wie: Khülschrank, Geschirrspüler und Waschmaschine sind energiesparend.rn>7) Chwasty, liście i skoszoną trawę odkładamy na kompostrnUnkraut, Blätter und gemähter Rasen kompostieren wir.rn>8) Nie używamy nawozów sztucznychrnWir benutzen keinen künstlichen Dünger.rn>rn>Na koniec mam odpowiedzieć na pytanie: "Czy uważasz, że żyjesz zgodniern>ze środowiskiem?" Jak może brzmieć takie zdanie??rnIch glaube dass ich und meine Familie für die Umwelltschutz genug tun. Es wäre schön, wenn alle Familien so wie wir wären!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia