Prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Eine Freundschaft ist sehr wichtig in jedem Alter. "Ein treuer Freund ist ein groBer Schatz" - sagen die Sprichwórter. Jeder Mensch ha:lt eine Freundschaft mit jemandem. Fu:r jeder bedeutet sie aber etwas anderes.
Meiner Meinung nach soll ein wahrer Freund tolerant sein. Manchmal ist es sehr schwer , das Verhalten des anderen Menchen zu akzeptieren. Ein guter Freund soll auch hilfsbereit und treu sein. Immer wenn ich die Probleme habe, soll ich mit ihm sprechen ko:nnen. Gute Freunden sollen auch voreinander keine Geheimnisse haben. Ein wahrer Freund ist auch eine Person mit der ich mich sehr gut fuhle und immer etwas zu tun habe. Ein wahrer Freund ist verstąndnisvoll und ist in allen Situationen dabei. Sehr wichtig ist auch, das ein Freund Siin fur Humor hatte. Die wahre Freunde finden immer viel SpaB daran, dass sie zusammen sind. Sie hóren zusammen Musik, klatschen etwas, gehen zusammen ins Kino usw..

Es ist sehr schwer einen wahren Freund zu finden. Viele Leute kónnen die Freundschaft nur simulieren.
Ich hatte nie einen wahren Freund. Meine Kollegin hat mich sehr entta:uscht. Sie war keine wahre Freundin. Dieses Madchen hat sich mit mir immer gestreitet und war doppelzungig.
Ich móchte einen wahren Freund finden. Das ist mein Traum. Freundschaft ist schón, aber nicht immer einfach. Ein guter Freund hilft dir ein besserer Mensch zu sein. Alle sollen Freunde haben, weil niemand ganz allein im Leben sein soll.

Prosze o przetłumaczenie tego tekstu
Prawdziwa przyjaźń jest ważna w każdym wieku. Jeden lojalny przyjaciel jest wielkim skarbem- mówią przysłowia. Jeden człowiek ma przyjaźń z innym. ALe dla każdego to znaczy coś innego.
Moim zdaniem prawdziwy przyjaciel powinien być tolerancyjny. Czasami jest bardzo ciężko zaakceptować zachowanie innego człowieka. Dobry przyjaciel powinien być także pomocny i wierny. Zawsze, kiedy mam problemy, powinienem móc z nim porozmawiat. DObrzy przyjaciele nie powinni mieć przed sobą żadnych tajemnić. prawidzwy przyjaciel jest też osobą, z którą się dobrze czuję i mam coś wspólnego (do zrobienia, [w sensie] spędzania czasu) Prawdziwy przyjaciel jest pełen zrozumienia i jest we wszystkich sytuacjach przy tym. Bardzo ważne jest również, jak przyjaciel ma sens do humoru? Prawdziwi przyjaciele zawsze znajdą przy tym dużo [rzyjemności, ze są razem. Słuchają razem muzyki, obgadują cvoś, idą razem do kina itd...

Jest bardzo ciężko znaleźć prawdziwego przyjaciela. Wiele ludzi potrafi tylko symulowac przyjaźń. Nigdy nie miałam prawdziwego przyjaciela. Moja koleżanka bardzo mnie rozczarowała. Nie była moją prawdziwą przyjaciółką. Ta dziewczyna wciąż się ze mną kłóciła i była dwulicowa. Bardzo chciałabym znaleźć prawdziwego przyjaciela. To jest moje marzenie. Przyjaźń jest piękna, ale niezawsze prosta. Prawdziwy przyjaciel pomaga Ci być lepszym człowiekiem. Wszyscy powinni mieć przyjacióół, ponieważ nikt nie powinien być całkiem sam w życiu.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego