Dowolne opowiadanie po niemiecku

Temat przeniesiony do archwium.
musze sie nauczyc na pamiec dowolnego opowiadania po niemiecku . BŁAGAM KOGOS O TAKIE *fajnie by bylo plus tlumaczenie
i niech nie bedzie zbyt banalne bo lepiej powiedziec cos nieco ciezszego na 5
I co jeszcze pasowaloby...? Moze pasowaloby zeby ktos za Ciebie poszedl i wyrecytowal z pamieci wszytsko :) No wtedy to juz pewnie bylaby genialnie :D
5 murowana... heh ;P
aaa i wiesz co ? Jeszcze jedno... zal mi takich ludzi jak Ty :) i wstyd okropnie...
szkoda gadac...
eee... bez przesady...
nigdy nic nie osiągniesz, wysługując się innymi.
Wierz mi, lepiej osiągnąć coś gorszego, ale zapracowywując na to samemu, niż osiągnąć pełen sukces dzięki komuś innemu :P
Też nie umiem niemieckiego dobrze, uczę się 2 rok i to tylko na poziomie szkolnym, ale wiem, że trening czyni mistrza :)
cos tak na mnie wyskoczyla? nie chce Twojej litosci. i nie chce zeby nikt to pisal chodzilo mi o to zeby ktos kto moze ma z lekcji w ksiazce lub zeszycie jakies opowiadanie mi podpowiedzial i ja sie go naucze. bo nie mam pomyslu na co innego, i ktos juz wyslal mi na poczte o chorobach i ucze sie, umiem i wiesz co DOSTANE JUTRO TA 5 i mam szczescie i jestem dziewczyna sukcesu. Zal Ci mnie? mowie po wlosku i chce tam studiowac , mam gdzies jakis niemiecki ktory musze odbebnic by spelnic swoje marzenia!

nie moralizuj kolezanko. . .
tak trening czyni mistrza swiete slowa:) pozdrawiam
wie lang soll das sein? Soll es wirklich eine Erzählung sein? Reicht vielleicht:

https://niemiecki.ang.pl/Opis_potwora_11343.html
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa