potrzebuje pilnie pomocy w przetlumaczenie pewnego listu!!prosze o pomoc poniewaz jestem totalnym glabem z jezyka niemieckiego!!tresc listu:
drogi marco!!
przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalam na twoj list ale bylam chora!!
z okazji nadchodzacych swiat bozego narodzenia i nowego roku pragne zlozyc tobie i twojej rodzinie najserdeczniejsze zyczenia zdrowia szczescia spelnienia marzen oraz milych i spokojnych swiat!!wraz ze zblizajacym sie koncem roku pragne zaprosic cie na zabawe sylwestrowa w gronie moich znajomych!!gwarantuje wspaniala i niezapomniana zabawe!!
przed swietami zawsze jest duzo pracy ale na szczescie jest ona podzielona pomiedzy czlonkow rodziny!!tata wraz z bratem zajmuja sie kupnem i przyrzadzeniem karpia natomiast ja z mama i siostra przygotowujemy wszystkie 12potraw.wigilia przebiega u mnie w domu standardowo jak w kazdym polskim domu!!
na samym poczatku dzielimy sie oplatkiem nastepnie wspolnie zasiadamy do stolu!!
po pysznej i sytej kolacji spiewamy koledy i czekamy do godz12 aby wspolnie isc na pasterke!!czekam na list od ciebie w ktorym rowniez opiszesz mi swoje swieta!!
pozdrawaim Justyna