Proszę was o jak najszybsze sformatowanie tego tekstu na czas przeszły (perfekt)
chociaż części,nie musi być całe. Z góry dziękuje.
Am Somstag meine Familie aufräumen. Jeden habe die Pflichten. Am Mongen Ich mit meine Mutter bereiten das Frühstuck vor. Meine Vater führet die Hund aus. Meine Bruder joggt. Am Frühstück Ich sauge Staub jeden zimmer. Dann Ich wische Staub in meinen House. Meine Mutter spült das Geschirr. Danach Sie putzt die Fensten. Meine Vater mit meine Familie essen Mittag. Am Mittag meine Vater waschet das Auto. Er klopft Teppiche. Dann meine Bruder hinausbringt den Mill. Ich mit meine Mutter backen kuchen. Abends meine Vater berecht das Abendessen vor. Meine Mutter machen Relax. Ich höre Musik. Meine Bruder fuhrt die Hund auf.
po polsku:
W soboty moja rodzina robi porzadki. Kazdy ma obowiązki. Rankiem ja z mama przygotowujemy sniadanie. Mój tata wychodzi z psem. mój brat biega. Po snaidnaiu ja odkurzam kazdy pokoj. potem wycieram kurze w moim domu. Moja mama zmywa naczynia. potem ona myje okna. Moj tata z bratem robia zakupy. po południu moja rodzina je obiad. wieczorem mój tata myje samochod. on trzepie dywany.potem moj brat wyrzuca smieci. Ja z mama pieczemy cisto. Wieczorem moj tata przyrzadza kolacje. Moja mama odpoczywa. Ja słucham muzyki. Moj brat wychodzi z psem.