Proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o przetłumaczenie tekstu na język polski. Sama zaczełam tłumaczyc lecz w połowie juz zupelnie nie kapowałam o co biega. Byłabym bardzo wdzięczna.

Ich bin da einzige Kind aus der ersten Ehe meiner Mutter.Mit ihrem zweiten Mann hat sie zwei Kinder, und mit dem dritten kamen zwei weitere, wieder anders verwandte Stiefbrüder hinzu, denn auch dieser- mein aktuellre Stiefvather - ist ja geschieden und eben Vater.Aber das alles ist erst der halbe Kosmos. Mein leiblicher Vater hat nämlich zewi Kinder mit seiner zweiten Frau und mein erster Stiefvater hat noch eine Tochter.Auch wer jetzt langsam den Überblick verliert , versteht doch so viel: habe eine riesige, hoch komplizierte Familie.

Z góry dziekuje:*
Jestem jedynakiem z pierwszego małżeństwa mojej matki.
Ona ma z jej drugim mężem dwoje dzieci i dwoje następnych z trzecim - znowu inaczej spokrewnieni bracia przyrodni, ponieważ także mój aktualny ojczym jest rozwodnikiem i ma swoje dzieci.
Jednak to jest dopiero połowa całego "kosmosu". Mianowicie - mój prawdziwy ojciec ma dwoje dzieci z jego drugą żoną i mój pierwszy ojczym ma jeszcze córkę.
Więc, jeśli ktoś się teraz powoli w tym wszystkim nie gubi, to chociaż jedno zrozumie: mam ogromną, skomplikowaną rodzinę.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie