Jak by ktoś mi mógł przetłumaczyć.. Ja jestem na prawdę cienka z niemieckiego.. cos tam próbowałam według wczesniejszych tematów, ale się zacinam...
Moja rodzina składa się z pięciu osób: mnie, moich dwóch sióstr, rodziców, dwóch babć i dziadka. Ja jestem Natalia. Jestem wolna. Mam 16 lat. Chodzę do V Liceum Ogólnokształcącego w Wejherowie. Interesuję się piłką sitkową i piłką ręczną. Ja i moja rodzina pochodzimy z Polski. Mieszkamy w Bolszewie. Moja pierwsza siostra ma na imię Ewelina. Ma 15 lat. Uczęszcza do Gimnazjum im. Jana Pawła II w Bolszewie. Jest zajęta. Jej hobby to piłka ręczna. Moja druga siostra to Julia. Ma 10 lat. Uczęszcza do Szkoły Podstawowej im. Jana Brzechwy w Orlu. Jest wolna. Bardzo lubi matematykę i przyrodę. Moja mama ma na imię Wioletta. Ma 36 lat. Skończyła Uniwersytet w Sopocie. Pracuje w biurze. W wolnym czasie spotyka się ze znajomymi. Bardzo lubi Late. Mój tata nazywa się Krystian. Ma 37 lat. Pracuje jako elektryk. Ma dużo wolnego czasu. Lubi grać w koszykówkę i siatkówkę. Moja pierwsza babcia nazywa się Jadwiga. Ma 60 lat. Z zawodu jest nauczycielką języka polskiego. W wolnym czasie czyta książki. Bardzo lubi spacery nad morzem. Jej mąż nazywa się Eugeniusz. Ma 65 lat. Z zawodu jest kierowcą. Ogląda bardzo dużo telewizji. Umie wysyłać e-maile. Moja druga babcia nazywa się Izabella. Ma 61 lat. Z zawodu jest kucharką. Jest wdową. W wolnym czasie chodzi do kościoła.
To udało mi się przetłumaczyć.. Nie wiem czy dobrze...
Meine Famile sich zasammensetzt aus fünf Person: mich, meine zwei Schwester, Eltern, zwei Oma und Opa. Ich bin Natalia. Ich bin ledig. Ich bin sechzehn Jahre alt. Ich besuche das allgemeinbildende Lyzeum Nummer fünf in Wejherowo. Ich liebe ... . Ich und meine Famile kommen aus Polen. Wir wohnen in Bolszewo.