wady i zalety telewizji

Temat przeniesiony do archwium.
piszę o wadach i zaletach TV i nie wiem czy moje zdania są poprawne
1) Das Fernsehen richtet gegen eine sinnvolle Freizeitbeschäftigung.
2) Die Werbung ist gefährlich für die Kinder, weil sie nicht zwischen Fantasie und Realität unterscheiden können.
3) Die Leute büßt seine Individualismus ein.
4) Das Fernsehen ist ein biliges Heimkino für altere, kranke oder alleinstehende Menschen.
5) Die Sportfans können ihnen die Ubertragungen z.B. der Olimpischen Spiele ansehen.

A dlaczego nie wiesz, czy są poprawne? W którym miejscu wątpisz w nie?
gramatyka
ehhh... to znaczy że, nie wiem czy dobrze zastosowałam zasady tworzenia wypowiedzi. czy zdania są poprawne gramatycznie, stylistycznie. wystarczy po prostu sprawdzić czy są logicznie, bez zbytecznego emocjonowania się. wybacz, że nie mam tyle czasu aby tłumaczyć co znaczy GRAMATYKA... zdawało mi się, że są tu ludzie na tyle inteligentni, by zrozumieć ten prosty komunikat.
bawisz mnie.
to, że napisałam na tym forum świadczy o tym, że niestety czegoś NIE WIEM, (pisząc pełnymi zdaniami) nie wiem czy w ogóle jakieś błędy tam są. twoim zadaniem jest właśnie ich znalezienie. fajnie, prawda?
1) Das Fernsehen richtet sich gegen sinnvolle Freizeitbeschäftigung.
2) Die Werbung ist gefährlich besonders für die Kinder, weil sie nicht zwischen einer unechten und einer echten/realen Welt unterscheiden können.
3) Der Mensch gibt seinen Individualismus auf.
4) Das Fernsehen ist billige Unterhaltung für ältere, kranke oder alleinstehende Menschen.
5) Die Sportfans können sich die live-Übertragungen z.B. der Olympischen Spiele ansehen.
edytowany przez Japanese: 03 kwi 2011
dziękuję za pomoc.
edytowany przez griiz: 03 kwi 2011
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie