dem , der , die , das itp . !!!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam problem , nie rozumiem tych słówek przed wyrazami np . dem , den , das , die itd . Wiem , że to jest ich odmiana przez przypadki , nie tak jak u nas . W czym tkwi mój problem , nie wiem z jakiego powodu się je tam stawia , chciałabym zobaczyć tą odmianę , i wiedzieć jak i kiedy się je tam stawia , proszę o szybkie odpowiedzi , z góry dziękuję .
Chodzi mi też o to jakie są pytania do , Nominativ , Genativ , Dativ , Akkusativ
Chodzi mi też o to jakie są pytania do , Nominativ , Genativ , Dativ , Akkusativ
A wklep to może do Gugla? Dowiesz się na pewno.
Po to jest to forum , żeby zadawać pytania , napisałam to tutaj , żeby w google nie szukać , to chyba oczywiste !
To nie jest oczywiste. Najpierw popatrz, jak to działa i nie najeżaj się. Przygotuj się najpierw do wpisu i nie wal po wsiech bez sensu. Mamy szkać podstaw za ciebie? He? Każdego dnia mamy tu co najmniej jednego "wściekłego leniwca".
no po prostu jeżeli to umiesz , to powinnaś napisać ! , jeżeli jesteś jak ja , i po prostu tego nie potrafisz , to po co się udzielasz ! jest konkretne pytanie , i na nie odpowiadasz , a nie jakieś głupie zagrywki , typu wpisz w gugla !!!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie