jak inaczej zadać to pytanie?

Temat przeniesiony do archwium.
jak mam inaczej zadać pytania : Was bist du von Beruf? i Was ist deine Hobby? Można np spytać : was interresiert du dich? czy pasuje ty zaimek pytający was? Proszę o odpowiedz.
wofür
czy pytanie: was interresiert du dich? - jest poprawne? chodzi mi o przedimek pytający, ma być ,,was'' czy jakiś inny?
acha dzięki Diego1 ;)
a pytanie : czym zajmujesz się zawodowo? za słówkiem beruflich?
was interresiert du dich? es ist falsch.
jestem naprawdę tępa z niemieckiego, więc proszę piszcie do mnie prosto, jak do dziecka w pszedszkolu. Jeszcze raz to co chcę wiedzieć:

1)Jak zadać pytanie: czym zajmujesz się zawodowo, ma to być pytanie za słówkiem ,,beruflich''
2) Jak zadać inaczaj pytanie: Was ist deine Hobby, czy można zastąpiś je pytaniem Wofur interresiert du dich?
Musisz, niestety, nauczyć się czytać po polsku, bo w tym słowniku jest po polsku. On ci bardzo pomoże. Nie rżnij mi tutaj absolutnego głupka.
tak potocznie to mozna was machst du beruflich
Was hast du als Hobby
Was für ein Hobby hast du
Was für Hobbys hast du
raczej nie zastapila bym wofür...... bo zainteresowania i Hobbys to dwie rozne rzeczy
ok. Diego dziękuję.
do irkamozna: nie musisz się znowu tak wywyższać, z tego co widzę wszystkich tu krytykujesz, to forum jest dla osób które mają z czymś problem i tych które chcą im pomóc, a nie wyżywać sie na nich. Nikt ci nie karze pomagać. Nie musisz wszystkich w ten sposób pouczać i nie mówię że jestem ,,absolutnym głupkiem'' wypraszam sobie, to że nie znam sie na niemieckim nie oznacza że z innych dziedzin nie mogę być lepsza. Więc proszę mnie nie obrażać.
Hej, zdesperowana? Nie masz czego stawiać czubka. Podałam ci pomoc w pierwszym wpisie.
Co skorzystałaś z tego?
A o "głupku", to nie pisałam, że jesteś, lecz, że masz go nie "rżnąć". A, że tępa jesteś, to sama to o sobie piszesz - nie JA, więc czego chcesz ode mnie?
Czego rozdziawiasz jadaczkie?
Nienawidzę tępoty, co nie umie sama nawet linka otworzyć, ale skacze od razu na ludzi.
Ale komputer używać, że ho-ho-ho! Ty sobie lepiej kup taczkie z gumowym kółkiem.
Doinwestuję ciebie!
Cytat: zdesperowanaana
do irkamozna: nie musisz się znowu tak wywyższać, z tego co widzę wszystkich tu krytykujesz, to forum jest dla osób które mają z czymś problem i tych które chcą im pomóc, a nie wyżywać sie na nich. Nikt ci nie karze pomagać. Nie musisz wszystkich w ten sposób pouczać i nie mówię że jestem ,,absolutnym głupkiem'' wypraszam sobie, to że nie znam sie na niemieckim nie oznacza że z innych dziedzin nie mogę być lepsza. Więc proszę mnie nie obrażać.

Co masz jakiś problem?
To stawaj!
To się nazywa obrażanie kogoś. I nie życzę sobie tego, ty jesteś tępa, skoro nie dotarło za pierwszym razem, ciekawe czy ty sie znasz na czymś jeszcze poza tym swoim niemieckim, ja dopiero niedawno zaczęłam się uczyć niemieckiego, ale za to z angielskiego mam certyfikat a ty? Mimo to jak pomagam w nauce komuś kto nic jeszcze nie umie, to się na tym kimś nie wyżywam i go nie krytykuję. I to co mi wysłałaś , ja już sobie wcześniej sama znalazłam, akurat nie o to mi chodziło. A ty się Tamod mie mieszaj do nieswoich spraw.
%==0
"Są dwie rzeczy nieskończone: wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją wątpliwoości." (A. Einstein)
Widzę że jesteś osobą uzależnioną od komputera, ciągle tu jesteś? Ja w przaciwieństwie do ciebie mam też dużo innych zajęć, więc teraz zmykam, nie musisz wysilać się nad wymyślaniem kolejnej ,,mądrej'' odpowiedzi, nie bendę już więcej wchodzić na to forum, bo niewarto.
W przeciwięństwie do ciebie wcale siem na nic nie muszem wysilać, a tobie siem tylko wydaje, że jesteś uniezależniona od komputera, co widać po twoich wiecznych wpisach. Man nadziejem, że nie bendziesz tęgo wiencej robić!
Cytat: irkamozna
W przeciwięństwie do ciebie wcale siem na nic nie muszem wysilać, a tobie siem tylko wydaje, że jesteś uniezależniona od komputera, co widać po twoich wiecznych wpisach. Man nadziejem, że nie bendziesz tęgo wiencej robić!

zosiu przestan i powiedz dziewczynie gdzie zrobila radykalny blad ja nie moge tego zrobic bo nie mam literek
Poszły wont! Obie!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków