Sprawdzenie opisu życia na wsi (skromne)

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o poprawienie błędów oraz o uzupełnienie tłumaczenia:

Ich wohne im Tukarz. Das ist klein Dorf. Nachbarschaft (okolica?) ist sehr ruhig. Nicht viel passiert (niewiele się dzieje?). Im Tukarz ist alt Kirche mit groß Friedhof. Znajduje się tam również: szkoła podstawowa im. bł. Jana Pawła II, Post, Apotheke, Gemeide und einige Bestellen. Menschen sind schön(mili?) und freundlich. Ihr zucht Gemüse, zb. Kartoffeln, Möhren, Petersilie und Zwiebeln, Obst: Äpfel, Birnen, Pflaumen, Erdbeeren und Himbeeren, Tiere: Kühe, Huhn, Kaninchen, Ducken, Geese und Schweine. Die Kinder trefft auf dem Sportplatz, dass Volleyball, Tennis, Basketball, Fußball und Handball spielen. Ihr fahrt Radm Roller und Rollen viel. Überall ist schließen. Ich liebe leben im Dorf, weil Dorf ruhig ist.

Z góry przepraszam za wszelkie problemy. Tak, zdaję sobie sprawę z fatalnej znajomości języka.
Cytat: Evik_1997
Tak, zdaję sobie sprawę z fatalnej znajomości języka.
Nie musisz tego tak podkreślać. Po ostatnim opisie psa, wiemy, co w trawie piszczy. zadane.pl i sciaga.pl - to som twoje forumy.
Proszę tylko o sprawdzenie... nie chciałam nikogo urazić ostatnim wpisem, proszę o wyrozumiałość.

Czy każdy musi być dobry ze wszystkiego? Poczułam się urażona niektórymi wpisami, zwłaszcza, że specjalnie podkreśliłam brak znajomości języka.
Proszę tylko o sprawdzenie... nie chciałam nikogo urazić ostatnim wpisem, proszę o wyrozumiałość. Dlaczego w twoim przypadku?
Czy każdy musi być dobry ze wszystkiego? Poczułam się urażona niektórymi wpisami, zwłaszcza, że specjalnie podkreśliłam brak znajomości języka.
Musieć nie musi, ale musi spróbować. Z czego jesteś dobra? My tu jesteśmy od "niemieckiego". Angielski (ani inne języki) nas wcale nie interesuje. zadane.pl i sciaga.pl + brykowisko - to są twoje forumy.
Ktoś tu chce być fajny...
Ja.
btw. nie "chcę". Jestem.
edytowany przez irkamozna: 07 maj 2012
Ich liebe leben im Dorf, weil Dorf ruhig ist.

Wsi spokojna, wsi wesoła ;-)
edytowany przez [konto usunięte]: 07 maj 2012
Hyre.
"Rokoko jest spoko" – powiedziała moja mama na odpuście, gdy od tego cuda nadłamała sobie zęba. Też kocham wieś :)

Ich wohne in Tukarz. Das Dorf ist klein.
Es ist ruhig, sauber, die Umgebung ist einfach wunderschön. Es ist hier leider sehr wenig los.
Die alte Kirche von Tukarz (mit ihrem großen Friedhof) sah eher wie ein Bauernhaus aus, welches auch die Armut der Gegend zeigt.
Es gibt noch:
..Zawieszka..
Die Leute sind nett, hilfsbereit und freundlich.
..Zawieszka..
Alles ist in der Nähe.
Ich liebe das Leben im Dorf, denn das Dorf ist ruhig.

Swoją drogą gdzie leży ten cały Tukarz??
Cytat: kameame
"Rokoko jest spoko" – powiedziała moja mama na odpuście, gdy od tego cuda nadłamała sobie zęba. Też kocham wieś :)

lepsze to niż nic, ale niekoniecznie dobre
Swoją drogą gdzie leży ten cały Tukarz??[/quote]

Dziękuję :) Tukarz to niestety nazwa fikcyjna.

Co to Zawieszka ? = (nie potrafię sformułować myśli w piśmie?)
edytowany przez irkamozna: 08 maj 2012
Cytat: Tamod
lepsze to niż nic, ale niekoniecznie dobre

Jeżeli twoja uwaga odnosiła się do rokoko, to muszę ze smutkiem stwierdzić, że mogłeś natknąć się na podróbkę. Na Wszystkich Świętych kupiłem u jednego takiego oszusta. Sprzedawał ten sam słaby towar w różnych kolorach. Wcześniej, na wspomnianym odpuście, każdy kolor miał inny smak. A poza tym białe były twarde, różowe miękkie i ciągnące się, pomarańczowe chrupiące, etc., czyli różny skład i konsystencja.

@irkamozna
Czekam, czekam i było warto! :D
Spytasz: na co?
Spieszę z odpowiedzią - na Twoją reakcję!! :P
Miało być //wyliczanka, a tego nie lubię
Dałem zatem prowokujące "..zawieszka..", czekając na czyjąś uwagę,
mając zarazem nadzieję, że może z komputerem ktoś skojarzy :)

@Evik_1997
Nichts zu danken! :)
Nie marudź: zrób tę "prowokującą zawieszkę-wyliczankę", wtedy warto dziękować. I nie śpiesz. Gdy się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie