wynajem mieszkania-tekst do tłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,bardzo prosze o pomoc w kilku zdaniach,za pare dni wyjezdzam do pracy do Niemiec i nie umiem przetłumaczyc tych zdan.

1) Ile kosztuje wynajem mieszkania na miesiac?
2)Ile wynosza opłaty( gaz,prad,multimedie)
3) Czy jest mozliwosc posiadania zwierzat?
4)Ile wynosi kaucja?
5)Od kiedy bedzie dostepne mieszkanie?
6)Jestem osoba niepalaca,która pracuje w Niemczech

Dziekuje serdecznie za pomoc
Już nie przesadzaj, że aż takie skomplikowane zdania potrzebujesz do pracy w Niemczech. Wystarczy jedno:
Was kostet? Tak samo brzmi po polsku fonetycznie! Oznacza: ile kosztuje?
nie badz taka madra! nic nie robisz tylko sie wymadrzasz na tym forum.TAK !!! potrzebuje tych zdan do wynajmu mieszkania!
Prosze o pomoc .Serdecznie dziekuje wszystkim za pomoc!:)
@aniia88
Pytania, do których potrzebujesz tłumaczeń, są trochę nielogiczne, bo nie uzyskasz na nie konkretnej odpowiedzi. Pomyśl tylko, jakbyś zareagowała, gdyby ktoś w Polsce zadał ci takie pytania. Ja bym odpowiadał tak:

1) Ile kosztuje wynajem mieszkania na miesiac?
To zależy gdzie i jakie duże.
2)Ile wynosza opłaty( gaz,prad,multimedie)
To zależy gdzie jest to mieszkanie i jakie jest duże.
3) Czy jest mozliwosc posiadania zwierzat?
To zależy od właściciela/administratora mieszkania.
4)Ile wynosi kaucja?
To też zależy od właściciela/administratora mieszkania i od jego standardu (choć zwykle kaucja jest równa dwóm miesięcznym czynszom ale widziałem również większe)
5)Od kiedy bedzie dostepne mieszkanie?
Seit wann ist die Wohnung frei/beziehbar?
6)Jestem osoba niepalaca,która pracuje w Niemczech
Ich bin Nichtraucherin, die in Deutschland berufstätig ist. (trochę dziwne to zdanie...)
edytowany przez TopBolek: 27 sie 2012
1) Wie hoch ist die Miete pro Monat?
2) Wie hoch sind die Nebenkosten (Strom, Gas, Multimedia)?
3) Sind Haustiere erlaubt?
4) Wie hoch ist die Kaution?
5) Ab wann ist die Wohnung frei?
6) Ich bin Nichtraucherin und berufstätig (jasne - in DE...)
Cytat: karol__
1) Wie hoch ist die Miete pro Monat?
2) Wie hoch sind die Nebenkosten (Strom, Gas, Multimedia)?
3) Sind Haustiere erlaubt?
4) Wie hoch ist die Kaution?
5) Ab wann ist die Wohnung frei?
6) Ich bin Nichtraucherin und berufstätig (jasne - in DE...)

kalt oder Warm , Tierhaltung, co ma niepalenie z praca zawodowa wspolnego to nie wiem wynajemcy lubia ludzi ktorzy zyja z opieki spolecznej bo czynsz idzie od panstwa to tylko pare uwag do tej wypowiedzi
gaz i prad trzeba samemu zameldowac jak sie tego nie zrobi w czasie to kara
wazne jest to rozroznienie kalt und warm poniewaz Kaltmiete oznacza tylko czynsz Warmmiete oznacza jeszcze koszty dodatkowe jak kanalizacja wywoz smieci podatek ubezpieczalnia itp.
gaz woda i prad sa dodatkowo doliczane i to z Miete nie ma nic wspolnego
Jej, zdania są bardzo logiczne. Jeżeli pyta się konkretnej osoby, to tylko tak. Chyba nie stanie na środku Berlina i nie będzie się pytał o wszystkie mieszkania.... Tamod nie jestem analfabetą, każdemu zdarza się błąd. Ale za to ty jesteś jakimś szczylem albo taki poziom reprezentujesz...,że na pytania dziewczyny odpowiadasz chamskimi tekstami. Irkamozna ty tak samo jesteś chamska. Nie będę dalej z wami dyskutował, bo macie niski poziom kultury.

edytowany przez atmega8: 27 sie 2012
a co ze mna biednym Diego ktory byl w Berlinie i koniecznie chcial wyjsc przez okno a ta dzielnica bardzo ruchliwa a potem darl pyszczek 5 godzin w samochodzie mimo ze rodowity prul jak wariat do domu
Cytat: atmega8
Nie będę dalej z wami dyskutował, bo macie niski poziom kultury.
To ty jesteś facet? jezu...straszne...nareszcie spokój...
Cytat: atmega8
Nie będę dalej z wami dyskutował, bo macie niski poziom kultury.

A ty niski poziom inteligencji :O

Przede wszystkim większość pytań odpada, bo takie wymagania i potrzebne informacje znajdzie się w ogłoszeniach.
I pytająca zamiast zapytać na jakich stronach szukać, to zaczyna od dupy strony.

Coś mi się wydaje, że atmega8 wie o czym mówię.
tylko madrzy w internecie ,oj dzieci dzieci do szkoły sie szykujcie a nie dorwaliscie klawiature zal zal zal z was:) ( A jak jestescie dorosci to podwojny zal zal * 2 hahahaha biedne ludzie nie maja swojego zycia to siedza i szukaja rozrywki poprzez obrazanie:) ahhahaha polewa z was
myslicie ze mnie zdenerwowaliscie swoimi tekstami?? Ha wcale! Ja was obrażac nie bede bo nie mam na to czasu ,zaraz lece na zakupy hahaha
edytowany przez aniia88: 28 sie 2012
obrażać*
ot, i piardła coś mądrego...
co to "zal"? Zaliczone? I jąka się jeszcze do tego...
hahaha ty jeszcze tu siedzisz??? wiedziałam ze czekasz na moja odpowiedz,
ale musze cie zmartwic bo mi sie nie chce z toba pisac wiec nie bede tu wchodzic.
co ty teraz biedna bedziesz robic??
no nie gadaj ze sobie poszłas?? wstyd ci sie zrobiło ze całe forum juz wie ze całe dnie siedzisz przed kompem??
edytowany przez aniia88: 28 sie 2012
Cytat: irkamozna
ot, i piardła coś mądrego...

To co powiedziałam to jest prawda, załosni sa ludzie ,którzy obrazaja przez internet a ty jestes podwojnie załosna bo tego nie wiesz
i jeszcze raz piardła z żałości...
i obraża się jeszcze za to, że sama nic nie umie i nie chce się uczyć...
To jest prawda i ta prawda boli. C'nie?
Ale, wszystko dostała.
Tyle, że w zaślepieniu jest tylko piana na pysku i popiardywanie na forum.
Cytat: aniia88
ale musze cie zmartwic bo mi sie nie chce z toba pisac wiec nie bede tu wchodzic.
obiecanki - macanki, a głupiemu staje!

chyba tobie staje hahaha.Nie powiedziałam ze jeszcze dzisiaj tu nie zajrze,choc raczej nie pobije twojego rekordu nawet za 20 lat siedzenia tu!:)
a niemieckiego nie chce sie uczyc bo go poprostu nie lubie ,tylko potrzebuje na 3 miesiace pobytu za granica:)

czyli tobie staje hahaha.Nie powiedziałam ze jeszcze dzisiaj tu nie zajrze,choc raczej nie pobije twojego rekordu nawet za 20 lat siedzenia tu!:)
a niemieckiego nie chce sie uczyc bo go poprostu nie lubie ,tylko potrzebuje na 3 miesiace pobytu za granica:)
gdzie jestes??? nie mow ze sie SPŁOSZYŁAS?? AHAHAHA LEJE Z cIEBIE
..i jeszcze popiarduje...
Temat przeniesiony do archwium.