Wyjaśnienie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Prosiłbym bardzo aby ktoś życzliwy wytłumaczył mi dlaczego w tym zdaniu : "Auch zeigen wir, wie wir von aussen gesehen werden mochten." jest taka kolejność czasowników a nie inna(z czym to jest związane). Bardzo dziękuję za każdą pomoc.

Pozdrawiam!
"Auch zeigen wir, wie wir von aussen gesehen werden mochten." czy moge to zdanie troszeczke przebudowac außen gesehen werden byc spostrzeganym strona bierna Wir zeigen auch bylo by lepiej
mochten nie ma w niemieckim i inne różności.
Wszystko jest związane z podstawami Pani Gramatyki (z domu: Niemieckiej). U nas: zakładka NAuka.
ide do niebiewskich bo juz z toba nie wytrzymuje
Aa więc jest to związane ze sposobem konstruowania strony biernej? W takim razie bardzo dziękuję za pomoc.
Cytat: blackjackblack
Aa więc jest to związane ze sposobem konstruowania strony biernej? W takim razie bardzo dziękuję za pomoc.
ewętualnie, ale nikt tego ci nie potwierdza (poza pijaczką i palaczką - genannt: Diego)
Cytat: blackjackblack

tak
Wszystko jest juz dla mnie jasne jednak w sekcji o stronie biernej jest wzór:
Passiv mit Modalverben = czasownik modalny + Partizip II + werden ,a w tym zdaniu jest chyba
Partizip II +werden +czasownik modalny. Dlaczego tak jest? Czy może coś przeinaczyłem?(jesli tak to przepraszam)
mimo jasności...a jednak jest jeszcze jakiś "jednak" w jakiejś sekcji
Kurcze pogubiłem się ;). Mogę prosić o jakąś wskazówkę? :D
najpierw musisz rozumiec tresc zdania a potem bedziesz wiedzia jak my z zewnatrz chcemy bic spostrzegani
Ookej postaram sie ruszyć głową ,ale i tak dziękuję bo bardzo mi pomogliśćie.

Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie