prosze prztłumaczcie mi mój tekst

Temat przeniesiony do archwium.
Moim zdaniem był on człowiekiem wrażliwym na ból i cierpienie, dobrym i rozumiejącym potrzeby, a przede wszystkim kochał dzieci. Może on sam w dzieciństwie miał ciężką sytuacje w domu i dlatego chce pomagać innym. Chce pomagać w szlachetnych celach licytując wartościowe rzeczy. Zysk z licytacji przekaże potrzebującym. Myślę, że robi to z własnej nie przymuszonej woli. Ma on otwarte serce na potrzeby innych i sam chce być pomocny innym. Prasa jednak chce go oczernić i twierdzi, że robi on to dla kariery i sławy. Nie rozumieją, że ma dobre serce. Jeżeli nie chciałby pomagać nie robiłby tego, aby zyskać sławę. Sławę można zyskać również w inne sposoby , a nie poprzez cierpienie innych. Dobrze, że na świecie są jeszcze ludzie widzący potrzeby i problemy innych.
Dziewczyno, twoj tekst i prosbe czytalam juz w innym forum 13.
Przez te pare dni moglas juz chociaz cos przygotowac, zeby inni nie musieli calej roboty za Ciebie odwalac.
pomoc z zagadką:

Mein meinung nach war er mensch empfindlich auf schmerz und leiden, guter und verstehender die nöte, und vor allem liebte kinder.
Vielleicht er alleine in kindheit hatte schwere situation im haus und deshalb will helfen anderen.
Will helfen in edle ziele, ersteigern wertvolle sachen.
Gewinn aus ersteigerung gibt weiter an bedürftige.
Denke er macht das freiwillig.
Er hat ein offen herz auf bedürfnisse andere und selbst will andere helfen.
Presse will ihn machen schlecht und behauptet, dass macht er für karierre und ruhm.
Verstehen nicht, dass er hat gutes herz.
Wenn er nicht wollte helfen, würde er nicht das machen um berühmt werden zu.
Ruhm kann man erreichen auch andere sachen machen, und nicht durch leiden anderer.
Gut, dass auf der welt es gibt menschen, die erkennen bedürfnisse und probleme der anderen.

Poswiecilem troche czasu, ale reszte musisz zrobic sama.
Uwazaj na budowe zdan i pisownie rzeczownikow z duzymi literami!

Ciao!
Pomagajacy leniom

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa