PROSZĘ O PRZETŁUMACZENIE

Temat przeniesiony do archwium.
Wczoraj zadzwoniła do mnie Ewa Drzyzda z "Rozmów w Toku"! Zaprosiła mnie i Kaśkę do programu na temat "Przyjaźń". Nie wierzyłam że to ona ale jednak!!! Dzisiaj o 7:00 spotkałyśmy się z nią i porozmawiałyśmy o naszej przyjaźni. Gdy usiadłam na fotelu przed kamerą tak się trzęsłam że nie mogłam powiedzieć słowa. Na szczęście pani Ewa była bardzo miła i dużo nam pomagała. Miałam straszną tremę. Kaśka też. Rozmawiałyśmy o tym od kiedy znam Kasię, gdzie mieszkamy, do jakich szkół chodzimy. Najbardziej podobało mi się malowanie. Na każdej przerwie podchodziła do nas kobieta i malowała nam twarze. Widziałam też wiele sławnych osób z telewizji. Nigdy tego nie zapomnę!
~

Gestern rief mich Ewa Drzyzda von „Rozmowy w Toku” an! Sie lud mich und Kaska zur Sendung ein, Thema: Freundschaft. Ich habe es nicht geglaubt, doch es war sie!!! Heute trafen wir uns um 7 mit ihr und redeten über unsere Freundschaft. Als ich mich da vor der Kamera hingesetzt habe, habe ich so gezittert, daß ich kein Wort herausgebracht habe. Glücklicherweise war Frau Ewa sehr freundlich und hat uns geholfen. Ich war so aufgeregt. Kaska auch. Wir redeten darüber, seit wann ich Kaska kenne, wo wir wohnen und ich welche Schule wir gehen. Am meisten hat mir die Maske gefallen. In jeder Pause kam eine Frau, und schminkte uns. Ich habe auch viele berühmte Menschen aus dem Fernsehen gesehen. Das werde ich nie vergessen!
wielkie, wielkie, wielki dzięki ;* ;* Jesteś super!!!!!!!!

»

Pomoc językowa