pomóżcie !!!! proosze !

Temat przeniesiony do archwium.
prosze o przetlumaczenie

generationskonflikte
W wielu rodzinach czesto dochodzi do klotni. rodzice nie rozumieja młodego pokolenia, które chce więcej swobody. Nie rozumieją naszego zachowania i naszych decyzji.
kiedys było inaczej, dzieci nie miały komputerów i innych rozrywek. Teraz jest wszystko, czego potrzebuje młodzież. mamy komputery, internet, telefony. Niestety to czesto na nas źle wpływa. Dochodzi do kłotni z rodzicami i do problemów w szkole.
najczestrzymi powodami kłotni z rodzicami są późne powroty do domu i wychodzenie na dyskoteki. Rodzice boją się o nas, myślą, że wpadniemy w złe towarzystwo. w naszych czasach problemem wśród młodzieży są narkotyki, papierosy i alkohol, one są wszędzie i łatwo można je dostać. Są w Pubach, kawiarniach, na dyskotekach i w szkołach. One też są powodem konfliktów. czesto rodzice się denerwują , gdy długo siedzimy przed komputerem i nie interesujemy sie niczym. Przeszkadza im, że długo rozmawiamy przez telefon i mamy zle oceny w szkole.
powodem może być też zapracowanie rodziców. bez przerwy pracując, zaniedbują swoje dzieci. nie zauważają ich problemów.
jak zaradzić kłótniom i konfliktom w rodzinie? kiedy rodzice nie moga sobie poradzic z dzieckiem powinni sie poradzic psychologa.
w naszych czasach trudno jest o zgodną rodzinę. zawsze znajdzie sie powód do kłotni. młodzież jest inna niż dawniej.
Przetłumaczyłam ci tylko kawałek(sorki),niech ktoś inny dokończy (i sprawdzi moją część)
In vielen Familien kommt oft zu einem Streit.
Die Eltern verstehen die junge Generation nicht.
Sie verstehen unseres Benehmen und unsere Entscheidungen(Entschlüssen) nicht.
Früher war ganz anders:die Kinder haben keine Computer und keine andere Unterhaltung?
Heutzutage(Jetzt)bekommt die Jugend, was sie will.Wir haben Computer,Jnternet und Handys(chodziło ci o komórki)
Leider hat das oft auf uns einen schlechten Einfluss.
Es kommt zu Auseinandersetzung mit den Eltern und wir haben immer mehr Probleme mit der Schule.(trochę zmieniłam)
Die häufigsten Ursachen der Streite mit den Eltern sind ....(tutej nie wiem , jak to ująć).
Die Eltern bangen um uns.Sie denken,dass wir in schlechte Gesellschaft geraten.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa