Reklamacja

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Czy znacie jakieś ładne zwroty, które mogłabym użyć pisząc reklamację.Muszę napisać reklamację, a nigdy jeszcze nie pisałam TAKIEGO listu.
moze bym mogla w czyms pomoc, ale musisz mi dokladnie napisac jaka ta reklamcje bys chciala?? i o co chodzi w niej...napisz mi ja np po polsku, ja przetlumacze, lub napisz co chcesz zreklamowac...ok?
pozdro
Takie zwroty np. jak:
-Z przykrością stwierdzamy, że ...
-W związku z powyższym zwracamy się do Państwa z prośbą o wyjaśnienie powyższego i propozycję rekompensaty przez nas strat.
-Ponieważ jestem Waszą stałą klientką,liczę na pozytywne załatwienie(rozpatrzenie) tej równie dla mnie nieprzyjemnej sprawy...
-... i co ci tylko jeszcze wpadnie do głowy

Z tłumaczeniem nie ma problemu, tylko z odpowiednim językiem, jakim się pisze reklamacje(styl urzędowy)
....rekompensaty poniesionych ....
kupiłaś w Niemczech sprzęt elektroniczny. Po kilku dniach niestety zepsuł się. Napisz fax do sklepu umieszczając w nim informacje
-typ sprzetu
-rodzaj usterki
-posiadanie karty gwarancyjnej i dowodu sprzedaży
-żadanie wobec sprzedajacego
lila00000 (gość) hat recht:

Napisz fax do sklepu umieszczając w nim informacje

-typ sprzetu
-rodzaj usterki
-posiadanie karty gwarancyjnej i dowodu sprzedaży
-żadanie wobec sprzedajacego

Aber (takie zwroty):

- Z przykrością stwierdzamy, że ... = Mit Bedauern musste ich feststellen, dass…

- W związku z powyższym zwracamy się do Państwa z prośbą o wyjaśnienie powyższego i propozycję rekompensaty przez nas strat. = Deshalb wende ich mich an Sie, die Sache aufzuklären und uns zu entschädigen.

- Ponieważ jestem Waszą stałą klientką,liczę na pozytywne załatwienie(rozpatrzenie) tej równie dla mnie nieprzyjemnej sprawy... = Als Stammkunde rechne ich mit einer schnellen Klärung dieser unangenehmen Angelegenheit (kein Kunde hat Verständnis für die Unangemehmigkeiten des Lieferanten!)

-Bitte überweisen Sie das Geld auf mein Konto…

- Ich rechne fest mit einer Antwort innerhalb von 10 Tagen

- Anderweitig sehe ich mich gezwungen, meine Rechtsschutzversicherung in Anspruch zu nehmen

- oder ich schicke Ihnen meine russischen Freunde vorbei (żart!)
witam moglabys mi pomuc napisac reklamacje po niemiecku???potrzebuje na piatek..
ale do kogo mówisz? do ludzi, którzy byli tu 2 lata temu?
Einen Großteil dieser Leute gibts heute auch noch - aber sie machen keine Hausaufgaben mehr... :-)
nie dwa lata temu bo przeciez ktos tu zaglada nawet Ty:P..moze ktos bedzie mily i dobry to pomoze
pomocy kto mi pomoze napisac reklamacje po niemiecku????na piatek..pilne..BARDZO
Für die Schule?
tak potrzebne jest mi to do szkoly...
Na, dann los. Schreib Deinen Text so gut wie Du kannst auf Deutsch und ich korrigiere das!

(Ein Angebot der Firma Mokotow & Co. GmbH)
mozesz mi podac swojego @???
hier bitte...
to co pomozesz mi bardzo mi na tym zalezy....plisss...
oki.....a wiec to musze przetlumaczyc

Szanowni Panstwo.W DNIU 23 Kwietnia br.kupilem u panstwa w sklepieza 250zl odtwarzacz mp3.przenosny trekstror 110256MB.Po sprawdzeniu go w domu okazalo sie ze odtwarzacz ma wbudowane tylko 128MB. Po dwoch godzinach uzytkowania wyczerpala sie bateria, po wymienieniu jej na nowa przestał dzialac. Nie da sie go wlaczyc czy przeslac plikow z kopmutera.
zwracam sie z prosba o zwrot poniesionych za mnie kosztow.

z powazaniem:Bartek Sokol
i jak da sie cos z tym zrobic?????
chcesz gotową reklamację czy to co napisałeś?? Bo ja jestem w stanie przesłać tobie na maila gotową reklamację po niemiecku z książki którą m.in. z tego względu kupiłem, a nie potrafię przetłumaczyć. Napisz maila to tobie wyśle. pozdro
oki jak mozesz to przeslij mi na @...anitka [email] ale tez to musze miec po polsku tlumaczone i po niemiecku weisz?? jak dasz rade to bardzo prosze:)
moj @ to [email]
OK. Wenn Du es noch brauchst :-) versuche es nun auf Deutsch... Egal was dabei rauskommt!
i co jak Ci idzie???
i co jak Ci idzie co ???
napisz dokładnego maila taki jak mam wpisać
[email] wyslij na tego maila
:-)

no comprende... ?
i co jak ci idzie to tlumaczenie dasz rade???
dzieki bardzo nie nie mam egzaminu w sobote....uratowales mi zycie ..bardzo dziekuje......pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |