samemu

Temat przeniesiony do archwium.
Znacie może jakąś dobrą książkę do uczenia się samemu?? Kiedyś miałem niemca w szkole, także mam jakieś podstawy i troche rozumiem. Chciałem znowu rozpocząć naukę, tylko nie wiem jak do tego się zabrać. Jakieś porady co do książek itp ??
thx
Ja też miałam niemiecki w szkole,ale to była porażka(nie wiem,jak w Twoim przypadku).Chciałam studiować germanistykę,więc sama się musiałam uczyć.Dostałam się za pierwszym razem(bez wyjazdów do Niemiec!)Korzystałam z :
-Easy Deutsch
-"Repetytorium tematyczne" cz.1,2,3 i "Sprechen ohne Probleme"(super książka)wyd. Wagros-każda w cenie ok.17-23zł.
Najlepiej jeszcze oglądać telewizję niemiecką(taki mam teraz akcencik dobry:)-szybciej się nauczysz.Jeśli nie masz,kup sobie książki z kasetami lub CD.Powodzenia i wytrwałości w nauce!
dzięki za pomoc
hej! Ja polecam jak najbardziej Easy Deutsch! Masa fajnych zwrotów, fajnego słownictwa które łatwo wchodzi bo słuchasz tego ile chcesz. Poza tym telewizja, a jeśli masz internet to polecam stronkę http://www.dw-world.de/dw/article/0,1564,1011980,00.html
Co do gramatyki to ja osobiście bardzo lubię "Grammatik kein Problem!"
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Tak,gramatyka Tomiczka jest fajna,też korzystałam wymiennie z repetytorium St.Bęzy(nowe,rozszerzone i z nową pisownią wydanie)
Wydaje mi sie że "Repetytorium..." Jest dobre, sama sie z tego ucze ale nie sama tylko z lektorką.....:)
Temat przeniesiony do archwium.