prosze o pomoc ..pilne !!!!!!!! błagam :((((

Temat przeniesiony do archwium.
..błagam o pomoc ..:(( potrzebuje do przetlumaczenia 2 teksty ..czy moge liczyc na wasza pomoc??? prosze ;pp z góry dziekuje ..prosze o jaknajszybsze odpisanie ..dziekuje jeszcze raz ..a o to teksty ..

Ich möchte Meeresbiologe werden. Ich tauche, seitdem ich neun Jahre alt bin.
Darum weiß ich, wie interessant die Unterwasserwelt ist. Als Meeresbiologe muss man
Wasserproben und Fische untersuchen und darüber Berichte schreiben. Man braucht einen
Tauchschein und ein Studium. Die Arbeit vom Hubschrauber aus ist bestimmt so interessant
wie die Analysen im Labor. Privat möchte ich ein Familie gründen, Zeit für sie und meine Hobbys haben, und weite Reisen in ferne Länder machen.

Mein Berufswunsch ist Ärztin. Ich möchte Leben retten. So viele Menschen haben Krebs; denen möchte ich helfen. Nach dem Abitur will ich deshalb Medizin studieren. Das Studium ist ziemlich lang. Anschließend wird man Assistenzärztin. Dann steigert man sich. Mein Traum ist es, Chefärztin zu werden. Interessant finde ich, einmal in Afrika zu arbeiten. Ich möchte auch eine Familie gründen und für meine Hobbys und den Beruf genug Zeit haben.
Chciałbym być (osba zajmująca się morzem i tym,co się w nim znajduje-chyba po polsku oceanolog)
Nurkuję od kiedy skończyłem 9 lat.
Dlatego wiem, jak interesujący jest podwodny świat.
Jako (...) musi się badać próbki wody i ryby, i pisać o tym sprawozdania.
Botrzebuje się pozwolenia(karty nurka,zaświadczenia)[nie wiem, jak to się mówi po polsku] i studiów.
Praca w helikopterze/śmigłowcu jest na pewno tak interesująca jak analizy w laboratorium.
Tak prywatnie,chciałbym założyć rodzinę,mieć czas na nią i moje hobby, i odbywać długie podróże do dalekich krajów.
Moim marzeniem(związanym zawodem) jest bycie lekarką.
Chciałabym ratować życie.
Tak wielu ludzi choruje na (ma) raka.Chciałabym im pomóc.
Dlatego po maturze chciałabym studiować medycynę.
Studia są dosyć długie.
Następnie zostaje się asystentką lekarza.
Wtedy się awansuje.
Moim marzeniem jest zostać ordynatorką(szpitala).
Za interesujące uważam,pracować (choćby) raz w Afryce.
Chciałabym także założyć rodzinę i mieć wystarczająco czasu na moje zainteresowania i zawód(pracę zawodową).
Mam nadzieję, że ogólny sens został zrozumiany,bo trochę chaotycznie to napisałam:)