List do Świetego Mikołaja i Życzenia Świateczne po

Temat przeniesiony do archwium.
Jejq ludziska czy znjadzie sie ktos tak wspanialomyslny i bylby w stanie napisac mi List do Świetego Mikołaja i Życzenia Świateczne po niem!? ODwidziecze sie w 200% i naprwde mi strasznie zalezy:) W razie czego chetnie skontkatujesie na gg moj nr gg to 1392102!! Pozdrawiam Wszystkich!:)
Życzenia:Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!
albo Frohe Weihnachten und alles Gute im Neuen Jahr!
albo Ein frohes Weihnachtsfest und viel Erfolg im Neuen Jahr!
albo Fröhliche Weihnachten und viel Glück im Neuen Jahr.
Co do listu to konkrety są potrzebne!!! Polska wersja.
W takim razie jesli jestes w stanie to jest list. Nie musisz wszystkiego tak dlokladnie tlumaczy ale w miare podobnie:)

Drogi Święty Mikołaju!!
W tym roku naprawdę byłem grzeczny i starałem się pomagać słabszym, a także wspierać rada potrzebujących. Długi był to rok pełen niepokojów, smutku a także płaczu. Każdy przezywał chwile szczęścia i upadków. Wydaje mi się, że Świeta Bożego Narodzenia są tak wspaniałym okresem, że nie powinno się niczym martwić. Dlatego też chciałbym Ciebie skromnie poprosić o kilka drobiazgów, które uczyniły by moje życie weselszym. Oto ich pełna lista:

1) Szczęście i Szeroki Uśmiech dla każdego Dziecka na Ziemi!

2) Wspaniałego Sylwestra ze Znajomymi

3) Zdrowie

4) Fantastyczne Ferrari

Jesli to sie uda bede DOZGONIE WDZIECZNY:)
Natomiast jesli chodzi o zyczenia to mialem na mysli raczej cos takiego:)

Wszystkiego Najlepszego z okazji Świat Bożego Narodzenia! Duzo szczęścia, zdrowia i uśmiechu. Niech nowy rok będzie jeszcze lepszy niż poprzedni a Święta miną w rodzinnej i ciepłej atmosferze. Serdecznie Pozdrawiam
Paweł

Jesli jest ktos w stanie to przetlumaczyc to wow.. i jestem podwrazeniem:)
Lieber Nikolaus,

ich war in diesem Jahr sehr brav und versuchte, den schwachen Menschen zu helfen. Ausserdem stand ich den Bedürftigen mit Rat und Tat zur Seite. Dieser Jahr war voll von Ängsten, Trauer und Weinen. Jeder erlebte Momente des Glücks und des Unglücks. Es scheint mir, dass Weihnachten die Zeit ist, wenn wir uns keine Sorgen machen sollten. Deshalb möchte ich dich um einige Kleinigkeiten bitten, die mein Leben fröhlicher machen würden. Hier gibt es die Liste:
1. Glück uns breites Lächeln für jedes Kind in der Welt!
2. Einen tollen Silvesterabend mit Bekannten
3. Ein tolles Ferrari.

Viele Grüße

dein ...........
Alles Beste zu Weihnachten! Viel Glück, Gesundheit und Lächeln. Mag das Neue Jahr noch besser als das vorige sein und Weihnachten in guter Familienatmosphäre vergehen.
Viele Grüße
Glück und breites.....
a czy jak mogłby ktoś mi to przetłumaczyc.?? niestety ja nie potrafie poniewaz mój niemiecki jest fatalny...

Drogi Swiety Mikołaju!
Nadeszły kolejne świeta i ja jak co roku pisze do ciebie list. Mam nadzieje ze tak jak poprzednim razem tak i teraz spełnisz moje zyczenia.
Wtym roku starałam sie byc grzeczna i chyba mi sie to udało, pomagałam osobom które potrzebowały pomocy, wspierałam rodzine w cieżkich sytuacjahc i starałam sie wspierac ich dobra rada. Był to cieżki rok, wydarzyło sie wiele nie przyjemnych sytuacji, był placz i niepokój lecz były tez chwile szczescia i radości. świeta sa czasem kiedy człowiek zapomina o zły rzeczach i mysli tylko o tych dobrych pragnie spędzic je jak najprzyjemniej. Ja tak wlasnie bym chciała je spełnic, w rodzinnym gronie z usmiechem na twarzy a takze z radościa. Chciała bym ciebie prosic o kilka drobiazgów: szcescie dla mojej kochanej rodziny oraz dla kazdego, udanego sylwetsra w gronie znajomych oraz sukcesu w nauce!
Mam nadzieje ze uda ci sie spełnic te kilka rzeczy, z góry dziekuje

Prosze pomózcie mi w waszych rekach jest moja ocena z niemieckiego...
a czy jak mogłby ktoś mi to przetłumaczyc.?? niestety ja nie potrafie poniewaz mój niemiecki jest fatalny...

Drogi Swiety Mikołaju!
Nadeszły kolejne świeta i ja jak co roku pisze do ciebie list. Mam nadzieje ze tak jak poprzednim razem tak i teraz spełnisz moje zyczenia.
Wtym roku starałam sie byc grzeczna i chyba mi sie to udało, pomagałam osobom które potrzebowały pomocy, wspierałam rodzine w cieżkich sytuacjahc i starałam sie wspierac ich dobra rada. Był to cieżki rok, wydarzyło sie wiele nie przyjemnych sytuacji, był placz i niepokój lecz były tez chwile szczescia i radości. świeta sa czasem kiedy człowiek zapomina o zły rzeczach i mysli tylko o tych dobrych pragnie spędzic je jak najprzyjemniej. Ja tak wlasnie bym chciała je spełnic, w rodzinnym gronie z usmiechem na twarzy a takze z radościa. Chciała bym ciebie prosic o kilka drobiazgów: szcescie dla mojej kochanej rodziny oraz dla kazdego, udanego sylwetsra w gronie znajomych oraz sukcesu w nauce!
Mam nadzieje ze uda ci sie spełnic te kilka rzeczy, z góry dziekuje
hej sorka ze pytam przetlumaczyl ci juz ktos ten list ??? odp szybko
Temat przeniesiony do archwium.