Prosze o pomoc !! Moje zadanie polega na opisaniu wlasnego pokoju, przy uzyciu jak najwiecej okreslen: przy, na, nad, pod, obok, przed, za, miedzy itp, oraz by nie odmieniac przymiotnikow gdyz tego jeszcze nie mialam. Bardzo prosze o pomoc, bede wdzieczna.
Moje mieszkanie jest 4 pokojowe + lazienka + wc. Moj pokoj jest na lewo od korytarza. Jest on bardzo maly, 4m dlugosci, 3 szerokosci. Pokoj jest w kolorze zielonym. W moim malym krolestwie jest wszystko co potrzeba. W prawym narozniku stoi szafa, obok niej przy scianie znajduje sie/jest kanapa. Jest ona duza i zielona. Przy niej stoi "barek" w niej znajduja sie ksiazki i zeszyty. Przed nia, pod oknem stoi biurko. Na biurku stoi komputer, mala lampka i wiele nieprzydatnych rupieci. Na lewo od biurka - komoda, na niej wieza. Obok jest szafka rtv, nad nia polki. To chyba najlepszy mebel w moim pokoju. Tu stoi telewizor,a na polkach plyty, zdjecia i rozne dekoracje. Z tej strony jest jeszcze witryna w ktorej stoja moje puchary, oraz wszystkie pamiatki, oraz regal na ksiazki.
Moj pokoj jest malutki, lecz mam tu wszystko co potrzebne. Bardzo lubie w nim przebywac !
Blagammmmmm pomocy ! Napiszcie mi cos w tym stylu moze byc troszke inaczej, tak mam w pokoiku ale przeciez nauczyciele o tym nie wiedza :P
Prosze o pomoc !! :(