Hilfe...

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze o przetłumaczenie tego tekstu. Z góry dziękuję.

Szene aus der letzten Saison.
Am Mittwoch wird in der Frauen-Bundesliga eine vorgezogene Partie vom 17. Spieltag ausgetragen. Ab 18 Uhr trifft der FFC Turbine Potsdam auf den Hamburger SV. Die Gastgeberinnen gewannen am Sonntag im Rahmen der 13. Runde gegen den FFC Heike Rheine mit 5:0. Bereits zuvor waren die Potsdamerinnen mit einem 6:4-Erfolg in einem Nachholspiel in Bad Neuenahr erfolgreich in das Jahr 2005 gestartet.
Der Hamburger SV hingegen trägt in Potsdam sein erstes Spiel im neuen Jahr aus. Am 13. Spieltag wurden insgesamt vier Partien abgesagt, darunter das Gastspiel der Norddeutschen beim VfL Wolfsburg.
I jeszcze ten kótki tekścik.
Dem Potsdamer Schnee entflohen, spielte Carolin Schiewe mit der U17-Nationalmannschaft bei Temperaturen um die 15°C in Carson (Kalifornien). Die Deutschen verloren den ersten Test auf ihrer Amerikareise allerdings mit 0:2 gegen die USA.
Halo Wiki,
mam nadzieję, że już sobie poradziłaś ;-)
Jeśli nie, to daj sygnalik.
Posdrawiam :-)
Hej eklerko! Niestety nie mialam dostepu do komputera wiec nawet nie wiedzialam jaki to tekst. Jesli moge cie prosic o przetlumaczenie tego tekstu to bede wdziczen, a ja bede sie zmagac z nastepnymi i dam tylko do korekty. Pozdrawiam serdecznie.
Oczywiście "pozdrawiam" - też mam długie paznokcie ;-))
Scena z ostatniego sezonu.
W środę w niemieckiej pierwszej lidze kobiet rozegrany będzie mecz 17stej kolejki przełożony na termin wcześniejszy ( tak przetłumaczyłam "vorgezogene" Hilfe!). Od godz. 18.00 FFC Turbine Potsdam spotka się z Hamburger SV. Gospodynie pokonały w niedzielę w ramach 13. rundy FFC Heike Rheine z wynikiem 5:0. Już wcześniej zawodniczki z Pocztamu z powodzeniem rozpoczęły rok 2005 wygrywając w meczu barażowym w Bad Neuenahr 6:4.
Natomiast Hamburger SV rozegrał w Poczdamie swój pierwszy mecz w nowym roku. W 13. dniu rozgrywek odwołanych zostało w sumie cztery mecze, w tym występ gościnny zespołu północno - niemieckiego z VfL Wolsburg.

Uciekając przed poczdamskim śniegiem Carolin Schiewe zagrała z narodową drużyną - U17 w temperaturze ok. 15 stopni Celsjusza w Carson (Kalifornia). Jednak Niemki podczas swej amerykańskiej podróży przegrały pierwszy sprawdzian w meczu z USA z wynikiem 0:2.
Dla jasności:

"...w tym występ gościnny zespołu północno - niemieckiego z VfL Wolsburg..." - chodzi tu o mecz zespołu północno - niemieckiego z drużyną VfL Wolsburg

Pozdrawiam ;-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa