Pomocy!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze o przetłumaczenie moze nie jest to zbyt amibitne ale coz...
"Mieszkam w bloku. Mam cztery pokoje, łazienke i WC. W przedpokoju znajduje sie lustro w którym codziennie sie ogladam. Obok jest pokoj mojego brata gdzie znajduje sie komputer. Wiekszosc czasu cała rodzina spedzamy w salonie gdzie dzieja sie najwazniejsze sprawy rodzinne. W kuchni najczesciej jest moja mama i gotuje cos pysznego. Moj pokój jest mały jest w nim zawsze bałagan. Uwielbiam w nim spedzac czas. Na scianach wisza plakaty i zdjecia. Na moje szafce nocnej znajduja sie moje skarby. Na połkach jest duzo niepotrzebnych rzeczy. Ja nigdy nie ucze sie przy biurku poniewaz nie ma na nim miejsca. Na moim łózku jest ładna indyjska posciel. W powietrzu czuc zapach kadzidełek. Moj pokój jest zawsze jasny i romantyczny. Mam drewniane meble. Mój pokój jest ciepły i wygodny. W rogu pokoju stoja sztalugi poniewaz uwielbiam malowac. Moj pokoj jest kolorowy i zywy."
"Droga Kasiu z okazji Twoich 18-stych urodzin zycze Ci duzo zdrowia szczescia. Radosci z zycia i wymarzonego chłopaka. Duzo przyjaciół i zadowolenia z zycia. Spełnienia marzen i zdania matury"
"Z okazji moich 18-stych urodzin pragne zaprosic Panstwa/Cie na moja przyjecie/impreze urodzinowa która odbedzie sie w sobote 23 lipca 2006 roku w Miedzyzdrojach w domku na plazy o godzinie 22.00. Obecnosc obowiazkowa! Osoba towarzyszaca mile widziana."
Meine Wohnung liegt in einem Wohnblock. Sie hat vier Zimmer, Bad und WC. Im Flur befindet sich ein Spiegel, indem ich mich täglich anschaue. Daneben befindet sich das Zimmer meines Bruders mit dem Computer. Die meiste Zeit verbringt die Familie im Wohnzimmer, da läuft das wichtigste Familienleben ab. Meine Mutter ist meistens in der Küche und kocht etwas Köstliches. Mein Zimmer ist klein und immer unordentlich. Ich verbringe begeistert darin meine Zeit. An den Wänden hängen Plakate und Fotos. Auf dem Nachtschrank befinden sich meine Schätze. Im Regal sind viele unnötige Dinge. Am Schreibtisch lerne ich nie, denn da ist kein Platz. Mein Bett hat schöne indische Bettbezüge. Die Luft duftet nach Räucherstäbchen. Mein Zimmer ist immer hell und romantisch und mit Holzmöbeln ausgestattet. Mein Zimmer ist warm und bequem. In der Ecke steht eine Staffel, denn ich male gern. Mein Zimmer ist bunt und lebendig.
"Liebe Kasia. Zu Deinem 18. Geburtstag wünsche ich Dir viel Glück und Gesundheit, Lebensfreude und dass Du Deinen Traummann findest. Ich wünsche Dir viele Freunde und Zufriedenheit. Deine Träume sollen sich erfüllen und Du sollst das Abitur bestehen."
"Aus Anlass meines 18. Geburtstags möchte ich Sie/Dich zu meiner Geburtstagsparty einladen, die am Samstag, den 23. Juli 2006, um 22:00 Uhr in Miedzyzdroje im Strandhaus stattfindet. Anwesenheit verlangt! Partner gern gesehen."
O dziekuje bardzo:)
Witam. Prosze bardzo o POmoc z paztłumaczeniem tekstu na język niemiecki moje [gg]
"Mój pokój jest największy w całym domu, mieszkam w nim sam. Gdy sie wejdzie ordazu widać akwarium i komputer które stoja pzy ścianie po prawej stronie. po lewej stronie stoi łuszko a obok niego telewizor. Biurko na kturym robie lekcje jest na pzeciwko dzwi. Połowa pokoju jest w drewnie a reszta w niebieskiej tapecie, na suficie duza biala lampa. na scianach wisza pulki na kturych sa zabawki itp. na pzeciwko dzwi wejsciowych znajduja sie dzwi od balkonu. Lubie jak w pokoju jest pozadek wtedy moge sie lepiej uczyc !!!! "
Bardzo prosze o pzetlumaczenie tego tekstu na 4kwietnia. Tekst mozecie poprawic zeby wygladal jak bym ja pisal czyli zeby byly w niem podstawowe slowa :) ale nie za bardzo podstawowe. Bo wiadomo ze dokladni sie nieda pzetlumaczyc. Z gory dziekuje o Pozdrawiam
mbmvjv
Czesć Mokotow. Mam do ciebie prośbę. Przetłumaczył byś mi opis pokoju?Prosze odpisz.
Cześć. Nie przepadam za niemieckim, ale cóż. Proszę o przetłumaczenie tego: Mój pokój jest średni. Przy oknie znajduje się biurko oraz łóżko. Za biurkiem są meble. Moja ściana wyłożona jest zieloną tapetą w paski. Na ścianie znajduje się obrazek z komunii. Przez moje okno wyglądam na drogę. Za łóżkiem znajduje się kwiat. Łóżko jest narożne, koło kaloryfera. W rogu biurka jest montor od komputera. Drzwi do pokoju są na końcu ściany.
i tu kolejny przyklad lamania tego co sam wczesniej napisales
potzebuję pocztówkę do koleżanki z Austalii która interesuje się szkolnictwem w Polsce i takie są punkty:
- ile lekcji tygodniowo,
- kiedy masz najwięcej lekcji,
- ulubiony i znienawidzony przedmiot.
Błagam, pomocy...
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa