Z góry dziękuje za przetłumaczenie listu motywacyjnego !!!
Szanowni Państwo,
W odpowiedzi na ogłoszenie prasowe zamieszczone w „Gazecie Wyborczej” z dnia 6 kwietnia 2005 roku. Chciałabym przedstawić swoją kandydaturę na stanowisko kierownika zakładu w firmie „Adidas”.
Ukończyłem studia ekonomiczne o specjalności ekonomika i zarządzanie małym i średnim przedsiębiorstwem.
Czterech lat pracowałem jako zastępca kierownika. Do moich obowiązków należało głównie budowanie sieci sprzedaży i utrzymywanie kontaktów z kluczowymi klientami. Ostatnim moim pracodawcą była firma „Puma” działająca w branży odzieżowej. Odpowiedzialny byłem za całokształt zagadnień związanych ze sprzedażą, wprowadzaniem nowych produktów na rynek polski kontrolowanie płatności
i windykację należności. Moja dotychczasowa praca, poza łatwością w nawiązywaniu kontaktów z ludźmi, wymagała samodzielności i odpowiedzialności.
Jestem osobą dynamiczną i rzetelną. Posiadam doskonałą umiejętność organizacji czasu pracy i określania priorytetów; potrafię działać pod presją czasu. Łatwo dostosowuję się do nowych warunków.
Obecnie szukam ciekawej pracy w renomowanej firmie handlowej, oferującej możliwość rozwoju zawodowego. Wierzę, że praca w Państwa firmie dostarczyłaby mi nowych wyzwań oraz, że moje dotychczasowe doświadczenia i kwalifikacje odpowiadają Państwa oczekiwaniom.
Będę wdzięczny za umożliwienie mi przedstawienia swojej kandydatury na stanowisko kierownika w trakcie bezpośredniej rozmowy. Z przyjemnością przedstawię swoje referencje od poprzednich pracodawców. Proszę o kontakt pod numerem telefonu 6[tel].
Z poważaniem,