Wie jeden Tag verließ ich mein Hause sehr früh...

Temat przeniesiony do archwium.
prosze pomozcie Dobrzy Ludzie musze napisac w imperfekcie cos takiego "Wie jeden Tag verließ ich mein Hause sehr früh...", scislej to ma byc opowiadanie (!!) ma sie w nim wydarzyc cos "niespodziewanego" tzn. nauczajace mnie gestapo chce zebysmy ja zaskoczyli... i mam z tym problem ciagle mysle. moze poprostu ktos mi przetlumaczy cos takiego:

wie jeden bla bla. to byl piatek rano. cieszylam sie z nadchodzacego weekendu. przechodzac przez ulice wpadlam na znak drogowy (to akurat naprawde dzis zrobilam ;)). zobaczylam wielkiego rudego kota. kot biegl szybko w moja strone. schowal sie za budka telefoniczna. przestraszyl sie obcego stworka. ;) stworek wygladal jak maly potworek. byl wysoki i chudy. wygladal na chorego. mial szary kolor. stal nieruchomo wiec go ominelam i poszlam do sklepu. kupilam bulki i wyszlam. kosmity nie bylo za to znak drogowy stal dalej. kota tez nie bylo.
Ausnahme wegen Talent ... :-)

Wie jeden Tag verließ ich mein Haus sehr früh. Es war Freitag morgen, ich freute mich über das kommende Wochenende. Als ich die Straße überquerte, stand da ein Verkehrsschild im Weg. Ich sah eine große gelbe Katze, die in meine Richtung rannte und sich hinter der Telefonzelle versteckte. Sie erschrak wohl vor einer fremdartigen Erscheinung. Diese Erscheinung sah wie ein kleines Ungeheuer aus – lang und dünn. Es sah krank aus, war grau und stand unbeweglich. Deshalb wich ich aus und ging ins Geschäft. Ich kaufte Brötchen und ging hinaus. Der Außerirdische war weg, aber das Verkehrsschild immer noch da. Die Katze war auch weg.
az sie lezka kreci w oku gdy patrze na tak pieknie przetlumaczone moje dzielo i to w takim tepie hehe jak ktos nie jest tepy to tak moze ;) hihihi Mokotow - wybawiciel :D
Darf ich das weiterverwenden ...?

:-)
nie rozumiem Cie (niestety ten barbarzynski jezyk do mnie ie przemawia)
uzywasz slow ktorych nie ma wslowniku internetowym!!
podaj mi te słowa z barbarzyńskiego języka, których nikt nie zna, a będą ci przetłumaczone

:-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Pomoc językowa