proszę o pomoc!! przetłumaczyć list...

Temat przeniesiony do archwium.
Droga Katrin
Na początku Cię porąco pozdrawiam. Chciałabym Ci opowiedzieć troche o mojej rodzinie.
Moja rodzina liczy pięć osób czyli rodzice, dwie siostry i ja. Wszyscy dogadujemy się bardzo dobrze. Czas wolny spędzamy zawsze razem. Czasami wyjezdżamy na krótkie wycieczki za miasto. Co do kieszonkowego to dostaje 25 zł miesięcznie. Z tego też powodu kłócę się z rodzicami bo dla mnie to za mało. Oni jednak i tak wiedzą swoje. Kłótnie powstaj też z innych powodów np. dlatego że sie nie uczę lub że nie sprzątam.
A u Ciebie co słychać? Czy masz takie problemy jak ja?
Czekam na odpowiedź.. pa

Naprawdę bardzo proszę ! Z góry BARDZO BARDZO DZIĘKUJę..!!
prosze pomozcie! mozna cos zmienic i pominac ! blagaaam!
Liebe Katrin,
am Anfang möchte ich Dich recht herzlich begrüßen. Ich möchte Dir ein bisschen über meine Familie erzählen.
Meine Familie zählt fünf Personen, also meine Eltern, zwei Schwester und ich. Wir verständigen uns sehr gut miteinander. Freizeit verbringen wir immer beisammen. Hin und wieder machen wir kurze Ausflüge außerhalb der Stadt. Was mein Taschengeld betrifft, kriege ich monatlich 25 Zloty. Aus diesem Grund streite ich immer mit meinen Eltern, denn es ist zu wenig für mich. Die wissen aber besser. Zum Streit kommt es auch aus anderen Gründen etwa, dass ich nicht lerne oder nicht aufräume.
Gibt es was Neues bei Dir? Hast Du solche Probleme wie ich?
Ich warte auf eine Antwort... bye-bye.
dziękuje dziękuje dziękuje bardzo:)
Bitte! Gern geschehen!