List po niemiecku.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam Ogromna prosbe. Musze na jutro napisac list, czy moglby mi ktos go przetlumaczyc z polskiego na niemiecki? z gory serdecznie dziekuje.

Drogi Nils,

na początku chciałbym bardzo podziękować za Twój list. U mnie wszystko w porządku. Po ślubie postanowiłem więcej czasu spędzać z żoną.
Pisałeś, że jesteś bezrobotny i szukasz pracy. Byłem w podobnej sytuacji, jednak wszystko się ułożyło. Wiem, że nie możesz się załamywać. Pisz jak najwięcej podań o pracę i pamiętaj o nauce języka niemieckiego. W dzisiejszych czasach język to podstawa do zdobycia pracy. Najlepiej uczyć się go z nauczycielem, więc radziłbym Ci zapisać się na jakiś kurs językowy. Proponuję także, abyś zamieścił ogłoszenia w gazecie. Dzięki takim ogłoszeniom dziś mam pracę. Mam nadzieję ze Tobie też się uda.

Przesyłam najserdeczniejsze pozdrowienia

Jeszcze raz dziekuje wszystkim, ktorzy postaraja sie pomoc :)
ä
zabieramy się do pracy...:) a potem sprawdzamy :)
@Krwawy Brutus

skad jestes? jak masz ochote to mozesz sie skontaktowac na [gg]
Witam! Mam wielką prośbę. Ponieważ nie jestem asem z niemieckiego a zależy mi na uzyskaniu jak najlepszej oceny (musze zaliczyc semestr:( ) chcialabym prosic o napisanie listu w ktorym ma sie zawierac do kolezanki badz kolegi ze bylam na obozie jezykowym w berlinie. Jak wygladala podroz, czym jechalam, co robilam w wolnym czasie, jak wygladal kurs, co tam zwiedzilam, kiedy wyjechalam, czy mi sie podobalo i kiedy wrocilam. Bede wdzieczna i zaprosze na kawke:PP a tak powazie to BLAGAM!!!!! czas na napisanie mam do wtorku...
czy to jest tak ciężko zrozumieć, że tu nie odrabiamy za nikogo prac domowych ?????? chętnie poprawimy błędy, doradzimy, ale gotowców nie produkujemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe