marzenia i tesknoty .bardzo prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo prosze kogos milego o przetlumaczenie. z gory bardzo dziekuje za pomoc

Marzenia i tęsknoty

Nie mam wielu tęsknot.. Najbardziej tęsknię za dzieciństwem. Nie musiałam się wtedy o nic martwić. Wszystko za mnie robili rodzice. Nie chodziłam do szkoły.
Tęsknie też za latem, morzem i górami.Za miejscami w których byłam. Tęsknię za przyjaciółmi, za wspólnymi wyjazdami i rozmowami.

Mam bardzo dużo marzeń. Moim największym marzeniem jest zwiedzenie całego świata . Uwielbiam zwiedzać i poznawać nowe ciekawe miejsca. Chciałabym się również przenieść w przeszłość, zobaczyć jak żyją ludzie w innych epokach, poznać ich kulturę. Moim trzecim marzeniem jest chęć polecenia w kosmos, zobaczenie Ziemi z góry. Chciałabym też pospacerować po księżycu zobaczyć inne planety.
Kolejnym moim największym marzeniem jest bardzo dobre zdanie matury i dostanie się na studia.
Następnym moim największym marzeniem jest zostać najbogatszą osobom na świecie . Pomagałabym wtedy chorym, głodnym, biednym ludziom i bezpańskim zwierzętom. Mieszkałabym w wielkim domu z basenem. Miałabym męża i dzieci. Jeździłabym szybkim sportowym samochodem.
Lubie lato, dlatego moje kolejne marzenie jest takie żeby lato trwało cały rok.
Chciałabym żeby nie było wojen na świecie i każdy żeby miał pracę.
To są moje najważniejsze marzenia.

Człowiek jest nic tylko tym, czym się wykazuje w swoich czynach i słowach, lecz również tym, o czym marzy w swych tęsknotach.
Zenta Maurina
błagam o pomoc!!!!!!!!!!
"Człowiek jest nic tylko tym, czym się wykazuje w swoich czynach i słowach"!

SCNR :-)
wow Mokotow....bravo gut getroffen

aber
der Mund ist der gefährlichste Körpertel des Menschen ;-)