prosze o przetlumaczenie!!

Temat przeniesiony do archwium.
Na bezludna wyspe zabralabym trzy moje ulubione ksiazki : " Paw Krolowej" i "wojne polsko-ruska" Doroty Maslowskiej oraz "Nigdy w zyciu" Katarzyny Grocholi.
"Paw Krolowej" to opowiesc o showbiznesie w Polsce, o ukladach, niepotrzebnych uczuciach. W ksiazce spotykamy brzydka dziewczyne, ktora kocha bardzo mlodego muzyka, kasjerke, mloda artystke i dziennikarzy. Ilustracje w ksiazce pomagaja przeniesc sie do tego swiata, ktory dla wielu czytelnikow znajduje sie obok nich.
W "Wpjnie polsko-ruskiej" glownym bohaterem jest Andrzej Robakowski. Jest to nie zbyt mdary chlopak. Mieszkaw Wejherowiez matka i bratem. Andrzej jest prawie caly czas pod wplywem narkotykow. Autorka w ksiazce chce pokazac co mysli czlowiek wyniszczony psychicznie i nerwowo.
"Nigdy w zyciu" opowiada o Judycie, ktora ma 37 lat i jest matka nastoletniej Tsi. Pracuje w gazecie, gdzie daje rady kobietom. Poznajemy ja kiedy rozstaje sie z mezem i rozpoczyna nowe zycie.
"Paw Krolowej" i "Wojna polsko-ruska" podobaja mi sie, poniewaz opowidaja o zyciu i problemach polskiej mlodziezy, a "Nigdy w zyciu" opwiada z humorem o problemach bohaterki i tym jak je rozwiazuje.

»

Pomoc językowa