sorry, nie jestem Mokotowem, ale tymi zdaniami doprowadził mnie do śmiechu... ;-)
ich kann nicht kochen, weil ihr das nicht essen wollt – nie mogę gotować, ponieważ nie chcecie tego jeść
ich kann nicht abwaschen, weil ich alle Teller fallen lasse – nie mogę zmywać, ponieważ upuszczam wszystkie talerze
ich kann das Bad nicht putzen, weil ich mich vor den gelben Flecken ekle – nie mogę czyścić łazienki, ponieważ brzydzę się żółtych plam
ich kann nicht bügeln, weil ich beim Telefonieren das Bügeleisen vergesse und dann die Feuerwehr so teuer ist – nie mogę prasować, ponieważ jak telefonuję, to zapominam o żelazku a wtedy drogo kosztuje straż pożarna
ich kann nicht waschen, weil ich keine Ahnung habe, wie die Waschmaschine funktioniert – nie mogę zmywać, ponieważ nie mam pojęcia jak działa zmywarka
ich kann die Fenster nicht putzen, weil ich hinausfallen könnte – nie mogę myć okien, bo mogę wypaść
ich kann Partys vorbereiten, nur macht ihr keine – mogę przygotowywać imprezy, ale nie robicie żadnych
ich kann die Kinder nicht ins Bett bringen, weil ich noch keine habe – nie mogę kłaść dzieci do łóżka, ponieważ nie mam żadnego