prosze o przetłumaczenie....

Temat przeniesiony do archwium.
Auf dem Bild sieht man drei junge Frauen. Sie sitzen an einem Tisch und haben gegessen Eine der Frauen ist dunkelblond, die beiden anderen haben dunkle Haare. Vielleicht ist die dunkelblonde Frau links eine Deutsche, die beiden anderen konnten aus dem Suden sein, vielleicht aus Spanien oder Griechenland. sie sitzen an einem Tisch im Freien. Wahrscheinlich in einem Restaurant, denn im Hintergrund erkennt man noch andere Tische, dort haben andere Leute gegessen. Es ist nicht sehr warm, es ist ein kuhler Tag, denn sie tragen Pullover und Jacken. Ihre Kleidung ist nicht vornehm, sie ist sportlich,es ist Freizeitkleidung. Auch das Restaurant ist nicht sehr vornehm, die Stuhle sind einfach, und auf dem Tisch ist eine Tischdecke aus Papier oder Plastik.Bestimmt sind die drei Frauen Freundinnen; sie lachen und scheien sich gut zu verstehen. Vielleicht erzahlen sie sich etwas Lustiges, oder sie haben gerade etwas Lustiges gesehen. Was machen die Frauen dort? Vielleich machen sie an diesem Tag, noch nicht Abend. Vielleicht sind sie mit dem Auto unterwegs und fahren bald weiter. Vielleicht fahren sie nach dem Essen nach Hause. Ich glaube, sie sind nicht allein unterwegs, denn auf dem Tisch sind viele Platten, Teller und Speisereste. Und man erkennt auch, dass da noch andere Leute gegessen haben. Bestimmt sind sie mit ihren Freunden odrer Manner gerade etwas Lustiges, und deshalb lachen sie so. Das Ganze sieht nicht sehr deutsch aus. Vielleicht ist das in einem Land im Suden, die blonde Frau macht dort Ferien und besucht die beiden anderen Frauen, die dort wohnen. Ja,sie machen zusammen Ferien, das konnte sein. Und das ist nicht in Deutschland.Dort gibt es nicht solche Restaurants, und man sitzt, wenn es kuhl ist, dort auch nicht im Freien in einem Restaurant. Und das sieht alles sehr einfach aus, in Deutschland sind die Restaurant anderes. Das Bild gefallt mir, die Atmosphare ist gut, und die drei Frauen sind sympatisch. Wenn ich mit meinen Freunden zusammen bin, dann machen wir auch Ausfluge und wir lachen auch viele....
Na obrazku widoczne sa 3 mlode kobiety.Siedza przy stole i jedza.Jedna z kobiet jest ciemna blondynka,pozostalae 2 maja ciemne wlosy.Prawdobodobnie ciemna blondynka jest niemka,a dwie pozostale z poludnia,moze z Hiszpanii albo Grecji.siedza przy stole na wolnym powietrzu.Prawdopodobnie w restauracji poniewaz w tle mozna rozpoznac inn stoly,tam jadly inne osoby.Nie jest cieplo,jest chlodny dzien poniewaz maja one na sobie swetry i kurtki.Ich ubranie nie jest galowe ono jest sportowe to jest ubranie przeznaczone do chodzenia w czasie wolnym.Krzesla sa proste,a na stole lezy obrus z papieru lub plastiku.Na pewno sa te trzy osoby przyjaciolkami,smieja isie i wygladaj jakby sie dobrze rozumialy.Moze opowiadaja sobie cos smiesznego albo zobaczyly cos smiesznego.Co te kobiety tam robia?Moze robia w tym dniu,jeszcze nie noc(nie wiem o co w tym zdaniu chodzi,ono jest bez sensu)Moze podrozyja autem i za chwile beda zaraz jechac dalej.Moze po jedzeni pojada do domu.Wydaje mi sie ze nie sa same w podrozy,poniewaz na stole jest duzo talerzy i resztki jedzenia.Moze jest to w jednym z krajow na poludniu,blondynka wyjechala tam na wakacje i odwiedza 2 pozostale,ktore tam mieszkaja.Tak to mozliwe ze maja razem wakacje.I to nie jest w niemczech.tam nie ma takich restauracji a tu siedzi sie gdy jest chlodno na zewnatrz w restauracji.I wyglada to bardzo prosto,ubogo,w niemczech restauracje wygladaja inaczej.Obrazek podoba mi sie,jest dobra atmosfera,i 3 kobiety sa sympatyczne.Kiedy ja jestem razem z miomi przyjaciolmi,tez robimy wycieczki i smiejemy sie tez duzo
Sie wacht auf. ''Wo bin ich? Alles ist anders hier. Zwei Sonnen?''Eine Sonne scheint lila und die andre gecht gerade auf. Sie ist grun. Am Himmel sind keine Wolken, da hangennur bunte Kugeln. Agnes wundert sich, denn alles ist ganz klein: Baume, StraBen, Hauser und auch die Kinder. Sie rufen Agnes zu: ''Komm, wir zeigen dir unseren Planeten. Er ist ganz klein, das geht schnell!''
Und Agnes merkt:L sie versteht jetzt ihra Sprache. Sie gehen zusammen spazieren und 10 Minuten sehen sie ein Meer. Das Wasser ist gelb und die Fische klein und orangenfarbig. Sie gehen weiter und sind bald im Wald. Die Tiere hier sind blau und ganz friedlich.
Ona sie budzi."Gdzie jestem?Wszystko tu jest inne.2 slonca?"Jedno slonce swieci na fioletowo a drugie wlasnie wschodzi.Jest zielone.Na niebie nie ma chmur,wisza tan tylko kolorowe kulki.Agnes sie dziwi poniewaz wszystko jest calkiem male:drzewa,ulice,domy,rowniez dzieci.Wolaja do Agnes:Choc pokazemy ci nasza planete.Ona jest mala,to pojdzie szybko.I Agnes zauwaza:
ona rozumie ich jezyk.Ida razem na spacer i w 10 minut pozniej widza morze.Woda jest zolta,ryby male i pomaranczowe.Ida dalej i sa wkrotce w lesie.Zwierzetqa tam sa niebieskie i bardzo przyjazne
nie ma za co
dzieki za pomoc ewelino500
gern geschehen!!!!!!!!!
Mała poprawka:
"...Może opowiadają sobie coś wesołego, lub widziały właśnie coś śmiesznego. Co te kobiety tam robią? Może w tym dniu nie zostaną tu do wieczora (nie spędzą tu wieczoru). [Anm.d.Übers.: To zdanie też nie jest dla mnie do końca jasne]. Może podróżują samochodem i zaraz pojadą dalej.
Może po zjedzeniu pojadą do domu. Myślę, że one nie są same w drodze (nie podróżują same), ponieważ na stole jest wiele półmisków, talerzy i resztki jedzenia. Można się domyśleć, że jadły tu jeszcze inne osoby. Napewno są one ze swymi przyjacielami lub mężami ....(???) coś wesołego (śmiesznego) i dlatego się tak śmieją.
Całość nie wygląda zbyt w stylu niemieckim. Może jest to w jakimś kraju na południu, blondynka spędza tam ferie i odwiedza te dwie pozostałe kobiety, które tam mieszkają. Tak, one spędzają razem ferie, tak może być. I to nie jest w Niemczech. Tam nie ma takich restauracji i tam, gdy jest chłodno, nie siedzi się w restauracji na dworze. I wszystko to wygląda bardzo skromnie, w Niemczech restauracje są inne..."
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa