święta Bożego Narodzenia- wypracowanie

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo proszę o przetłumaczenie mi tekstu z polskiego na niemiecki! jest to tekst o świętach! bardzo proszę! potrzebuję to w miarę szybko! z góry dziękuję!!!

Co u Pan słychać? Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale byłam bardzo zajęta. Mam nadzieję, że mi Pani wybaczy.
W moim liscie chciałabym Pani opisać jak spędziłam ostatnie Świeta Bożego Narodzenia. Kilka dni przed świętami byłam z tatą w sklepie, aby kupić świąteczną choinkę. Następnego dnia razem z bratem przystroiliśmy ją. Potem razem z mamą upiekłam przepyszne ciasto. 24 grudnia ok. godziny 18 wszyscy podzieliliśmy sie opłatkiem i całą rodziną zasiedlismy do świątecznego stołu. Jak co roku najbardziej smakował mi karp. Po wieczerzy każdy z nas odpakował swój prezent. Mój brat dostał kasetę z bajkami, mama kosmetyki, tata koszulę i perfum a ja pikny sweterek. Później ogladaliśmy telewizję. O godzinie 24 razem z mamą poszłam do kościoła na pasterkę. Modliłyśmy się i śpiewałysmy kolędy. Bardzo mi się podobało. Kiedy wróciłyśmy byłam już dość zmeczona, więc poszłam spać. Kolejne dwa dni spędziłam w rodzinnym gronie. Rano byliśmy w kościele na mszy świetej, a popołudnie spędziliśmy na oglądaniu filmów świątecznych i żartowaniu. W drugi dzień świąt odwiedzili nas babcia i dziadek. Po świetach miałam tydzien wolnego. Oczekiwałam na kolejny ważny dzień . W końcu nadszedł Sylwester. Ok. godziny 17 razem ze swoim chłopakiem i kilkoma przyjaciółmi poszłam do dyskoteki na zabawę. Całą noc prtzetańczyliśmy. Z wyjątkiem przerwy o 24 na wzniesienie toastu i wypicie szampana. Bardzo miło wspominam ten dzień. Jestem bardzo ciekawa jak pani spędziała ostatnie święta. Czekam na pani list.
Pozdrawiam
to jest cale zadanie domowe, ja juz nie chodze do szkoly, moge ale sprawdzic jezeli ty napiszesz po niemiecku
ja co prawda chodzę do szkoły, ale mam swoich zadań wystarczająco dużo. jak napiszesz to ci sprawdzimy
ludzie zlitujcie się!
Ja napisałam po niemiecku i nikt nie chce mi sprawdzić...niestety...a co mowic przetłumaczyć no niewiem...ale powodzenia...:-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Zentrale Mittelstufenprüfung