bardzo proszę o przetłumaczenie mi tekstu z polskiego na niemiecki! jest to tekst o świętach! bardzo proszę! potrzebuję to w miarę szybko! z góry dziękuję!!!
Co u Pan słychać? Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale byłam bardzo zajęta. Mam nadzieję, że mi Pani wybaczy.
W moim liscie chciałabym Pani opisać jak spędziłam ostatnie Świeta Bożego Narodzenia. Kilka dni przed świętami byłam z tatą w sklepie, aby kupić świąteczną choinkę. Następnego dnia razem z bratem przystroiliśmy ją. Potem razem z mamą upiekłam przepyszne ciasto. 24 grudnia ok. godziny 18 wszyscy podzieliliśmy sie opłatkiem i całą rodziną zasiedlismy do świątecznego stołu. Jak co roku najbardziej smakował mi karp. Po wieczerzy każdy z nas odpakował swój prezent. Mój brat dostał kasetę z bajkami, mama kosmetyki, tata koszulę i perfum a ja pikny sweterek. Później ogladaliśmy telewizję. O godzinie 24 razem z mamą poszłam do kościoła na pasterkę. Modliłyśmy się i śpiewałysmy kolędy. Bardzo mi się podobało. Kiedy wróciłyśmy byłam już dość zmeczona, więc poszłam spać. Kolejne dwa dni spędziłam w rodzinnym gronie. Rano byliśmy w kościele na mszy świetej, a popołudnie spędziliśmy na oglądaniu filmów świątecznych i żartowaniu. W drugi dzień świąt odwiedzili nas babcia i dziadek. Po świetach miałam tydzien wolnego. Oczekiwałam na kolejny ważny dzień . W końcu nadszedł Sylwester. Ok. godziny 17 razem ze swoim chłopakiem i kilkoma przyjaciółmi poszłam do dyskoteki na zabawę. Całą noc prtzetańczyliśmy. Z wyjątkiem przerwy o 24 na wzniesienie toastu i wypicie szampana. Bardzo miło wspominam ten dzień. Jestem bardzo ciekawa jak pani spędziała ostatnie święta. Czekam na pani list.
Pozdrawiam