tłumaczenie na niemiecki

Temat przeniesiony do archwium.
prosze o pomoc jesli by ktos mogł niech przetłumaczy w czasie przeszłym ten tekscik

Na poczatku Lucia napisała ogłoszenia.
Potem porozwieszła je na przystankach.
Pozniej dostała telefon od pani F. ktorej nagle ktos wypowiedział pokoj. Pani f. okazła sie bardzo miła i zaprosiła Lucie aby obejrzała mieszkanie.
Nastepnie Lucia podpisała umowe najmu.
Po tym Pani F. podarowała lucii kilka mebli szfe krzesło i lustro.
Przeprowadzka nie trwała długo.Federiko nie mogł jej pomoc bo był chory na grype.
Wkoncu inni przyjaciele jej pomogli, pozyczyli VW i przenisli paczki(kartony)--nie byłe ciezkie ale za to pralka ....
Na koniec Lucia ugotowała spagetti a pani F. przyniosła 2 butelki wina. Było bardzo miło.
napiscie to w rodzajniku okreslonym i nieokreslonym:
Każda dziewczyna ma jakiegoś wymarzonego księcia z bajki ale taki nie istnieje. Mój wymarzony partner powinien być wyższy odemnie, być starszy albo w moim wieku. Musi mnie kochać, być ze mną szczery, moze palący, bo ja sama to robie! Oraz powinien byc uprzejmy i miły dla moich koleżanek a najbardziej dla przyjaciółek. Musi miec krutkie blond lub czerne wlosy, niebieskie oczy i maly nos i waskie usta. Najbardziej chcialabym zeby byl wysportowany a szczególnie umiesniony.
stalego serduszka wam dziekuje
Ziomek, ale o co Tobie chodzi? Bo rodzajniki wystąpią tylko w 1 zdaniu, ewentualnie w drugim, a potem to już wcale........ ????????