List do koleżanki z Niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
Hello!Mam problem proszę bardzo kogoś o przetłumaczenie mi tych zdań -listu będę bardzo DŹWIĘCZNY:):):)yhmm..moja wiedza z niemca nie jest oszałamiająca:)i dlatego proszę Was o pomoc.Dziękuje bardzo!

Cześć Monika!

Na początku mojego krótkiego listu chciałbym Cię bardzo przeprosić że tak długo nie pisałem. Pisze do Ciebie, gdyż pytałaś się w ostatnim liście gdzie mieszkam więc pragnę Ci opisać moje mieszkanie. Mieszkam w Krakowie. Moje mieszkanie jest położone na wielkim osiedlu. Składa się z 3 pokoi i ma 50m.Mój pokój ma ściany koloru niebieskiego, na wprost drzwi stoi biurko na którym jest komputer. Po lewej stronie od drzwi stoi telewizor. Jak mnie odwiedzisz w moim domu zapraszam Cię do spania w pokoju moich rodziców, gdyż oni w styczniu wyjeżdżają do Zakopanego i będę miał wolny dom. Na koniec mojego listu pragnę przesłać gorące pozdrowienia.

Do zobaczenia.

Dawid
Proszę o POMOC!BŁAGAM:)!!!Thx
Hi Monika,
Am Anfang meines Briefes möchte ich mich bei dir entschuldigen, dass ich mich so lange nicht gemeldet habe. Ich schreibe dir, weil du mich im letzten Brief gefragt hast wo ich wohne, deswegen möchte ich dir meine Wohnung beschreiben.
Ich wohne in Krakow (Krakau). Meine Wohning befindet sich in einer großen Siedlung. Sie besteht aus 3 Zimmer und ist 50m groß. Die Wände meines Zimmers sind blau, direkt gegenüber der Tür steht mein Schreibtisch, auf dem sich mein Computer befindet. Auf der linken Seite der Tür steht ein Fernseher. Wenn du mich in meiner Wohung besuchst, dann lade ich dich ein in dem Zimmer von meinen Eltern zu schlafen, weil sie in Januar nach Zakopane fahren und ich werde ein freies Haus haben.
Am Ende des Briefes möchte ich dich herzlich grüßen.
Auf Wiedersehen
Dawid
Dziękuje Ci bardzo Agnieszko:)nie wiem co mam napisać ale jestem przeogromnie Ci wdzięczny!Życze wszystkiego naj najMiłego dnia!papa
Nie musisz za nic dziekowac!!
NO PROBLEM!!! :-)
Mnie cieszy to, ze moglam komus pomoc!
Pozdrawiam
Czy mogłabyś mi napisac list w którym napiszesz tam jak się nazywam (mozesz wstawic poprostu kropeczki w to miejsce a ja póóźniej sobie wpisze swoje dane)
cechy charakteru, wygląd zewnętrzny(długie ciemny blond włosy, zielone oczy, )
hej możesz mi napisać taki list???

Twoi rodzice obchodzili 25. rocznice ślubu. Napisz list do rodziny, u której mieszkałaś w trakcie swojego pobytu w niemczech w którym: podaj powód i termin przyjęcia; podaj liczbe gości i kto to był opisz gdzie i kiedy odbyło sie przyjęcie napisz jakie było menu i co ci najbardziej smakowało
Witam!
Mam ogromny problem:( Jutro zaliczam język niemiecki i potrzebuje pomocy..
Czy mógł by mi ktoś napisać tak z 3-4 zdania o awarii komputera? PROSZĘ!:)
Napisz list do kolezanki z niemiec ktorą kilka miesiecy temu zaprosiles do zlozenia ci wizyty w polsce.Niestety sytuacja sie skomplikowala i uzgodniony wczesniej termin jest dla ciebie nie do przyjecia Wyjasnij:
-co sie stalo i dlaczego musisz odwolac wizyte
-zaproponuj inny termin wizyty z nadzieja ze jej bedzie pasowal
-napisz jakie masz plany w zwiazku z jego wizyta
-poradz co powinna ze soba zabrac i obiecaj ze bedziesz na nia czekac na lotnisku
Część Ania,
Bardzo dziękuje za ostatni list, który do mnie napisałaś.Jak tam twoje zdrowie?
Chciałam Ci opowiedzieć że ja teraz kupuje tylko zdrową żywność, ponieważ lepiej się po niej czuję i wiem że mi nie zaszkodzi. Mam lepszy nastrój i apetyt. Bardzo Cię proszę o przesłanie mi przepisu na sałatkę wiejską, jest to moja ulubiona potrawa. A ty masz jakieś przyzwyczajenia żywieniowe jeśli tak to napisz mi jakie bardzo chętnie cię wysłucham. Proszę Cię o szybką odpowiedż na mój lis.
Pozdrawiam.
xyz

jak byś mogła mi to przetłumaczyć jeśli chcesz możesz coś pozmieniać:)
Bardzo była bym wdzięczna.
Z góry dziękuje:)
Lieber Anna,

Vielen Dank für Deinen letzten Brief, den du mir geschrieben hast. Wie geht´s Dir? Ich wollte dir mitteilen, dass ich jetzt nur gesunde Nahrung kaufe, weil ich mich besser fühle. Ich habe eine bessere Laune und besseren Appetit. Bitte, schick mir das Rezept für den Dorfsalat, das ist mein Lieblingsessen. Hast du besondere Essgewohnheiten, wenn ja, schick mir ein paar Informationen zu. Ich bin sehr interessiert. Ich bitte dich um eine schnelle Antwort auf meinen Brief.
Grüße.
witam czy może mi ktoś przetłumaczyć ten list an język niemiecki, i najlepiej by wyglądał tak jakby go pisał uczeń 1 klasy technikum z góry dzięki;)

Cześć Dorota
dziękuje ci za list który napisałaś, oraz za dołączone do niego zdjęcia.Rozpocząłem naukę w nowej szkole i poznałem dużo nowych osób którzy są mili wychowani i kulturalni. Ja oraz koledzy chodzimy uczymy się by zostać informatykami.
Jeśli chodzi o tego roczne wakacje to jeszcze nie wiem gdzie pojadę, ale jak tylko coś wymyśle to napiszę. Bardzo się ciesze że się za nie długo zobaczymy,wtedy będziemy mieć więcej czasu bu porozmawiać.
Pozdrawiam Łukasz
luksze, wcinasz się do posta Krakowaiczka sprzed 5 lat. Myślisz, że ciebie ktoś tu znajdzie? Napisz własnego!
Przy tej okazji napisz po niemiecku, żeby wyglądał na tę twoją I klasę. Polskiego nie szlifujemy!
Proszę o przetłumaczenie pocztówki do koleżanki po niemiecku
jak najszybciej!

Serdecznie pozdrawiam Cie z berlina
Okolica jest ładna i spokojna wybrałam sie tam na kurs języka niemieckiego i jest ze mną dwanaście osób jesteśmy zgrana grupą. Jak sie okazuje język niemiecki nie jest taki trudny, jak przyjadę to wszystko opowiem.
Pozdrawiam pa pa

Jeśli bedzie trzeba to można cos pozmieniać
;) z góry dziekuję :)
Dieser Post ist schon 5 jahre alt und gehört einem anderen Benutzer. Mache deinen eigenen.
hej mam problem z zad domowym z języka niemieckiego. Muszę napisać list do koleżanki z Niemiec w który ma być:
- kiedy i gdzie byłam latem na wakacjach
- z kim i jak długo byłam
- gdzie nocowaliśmy i co robiliśmy w trakcie pobytu
- jaka była pogoda i jakie są Nasze wrażenia. Proszę o pomoc mój nr gg to 9076651
Ten topic należy do Krakowiaczek. Jesteś Krakowiaczek jeden?
Załóż twój własny temat, Lajkoniku.
Czy u ciebie "zad" = zadek?
I skoro musisz coś napisać, to napisz, bo musisz. A potem zniemcz toto. GG? Masz webcam? I co mamy tam robić z tym twoim GG? Nie masz webcam? To, po kiego mi twoje GG?
edytowany przez zochama: 13 mar 2011
Hej mam prośbę bardzo kogoś proszę o napisanie listu pilne na jutro ;<!!!!!

Jakiś czas temu umówiłaś się z koleżanką z Niemiec że ja odwiedzisz.Niestety nie możesz tego zrobić we wcześniej uzgodnionym terminie.Napisz list w którym:
*dziękujesz za ostatni list i przepraszasz, że dopiero teraz odpisujesz.
*informujesz ją że nie możesz przyjechać i podajesz powód
*proponujesz inny termin przyjazdu i zapraszasz ją do siebie.
*przedstawiasz pomysł co możecie robić i prosisz ja o szybką odpowiedz (120-150 słów)
tinusia, ten temat należy do Krakowiaczka. Jesteś Krakowiaczkiem, lajkoniku? Załóż swój własny post.
I nie poganiaj, lecz napisz przyzwoicie po polsku i zniemcz to.
hej potrzebuje pomocy.

Bardzo bym prosiła o napisanie listu.
Napisz list do koleżanki z Niemiec. Przeproś, że długo nie pisałaś i podaj powód- ostatnia przebyta choroba. Napisz o swoich dolegliwościach, wizycie u lekarza i sposobie leczenia. Napisz krótko co robisz, by być zdrowym i silnym. Krótkie zakończenie, np: pozdrawiam do usłyszenia.

Z góry dziękuje:)
Witam.Mam taka sprawę potrzebuje jak ktoś może mi napisać list po Niemiecku mam go napisanego po Polsku czy jest ktoś co może mi go przetłumaczyć moje [gg] lub e-mail [email] z góry bardzo dziękuję pozdrawiam
Zbierasz adresy majlowe co? Znamy takich zbieraczy, oj, znamy.
Witam.Nic nie zbieram bo po co mi jakieś adresy potrzebuje tylko żeby mi ktoś przetłumaczył list a nie mam 15 lat i nie bawię się w takie pierdoły pozdrawiam
Pewnie masz 15 i pół?
Jezu czy jest ktoś tu normalny czy to forum dla idiotów??
Jezu czy jest ktoś tu normalny czy to forum dla idiotów??
sticz6666 - widzę, że czujesz się w domu, c'nie?
Ten temat należy do Krakowiaczek. Ty się wcinasz do środka z twoim i jeszcze marudzisz? A załóż twój własny może?
edytowany przez zochama: 19 kwi 2011
Widzę że nie ja miałem taki problem z napisaniem listu wiec mi nie ściemniaj zegnam
Jesteś i tak ciemny, jak tabaka w rogu. Pokemonku!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa